ΝΔ: Διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα ο Δημήτρης Κυριαζίδης
Το χυδαίο σχόλιο του Δημήτρη Κυριαζίδη, «κάνε κανένα παιδί ή υιοθέτησε», ήταν αυτό που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση αλλά και την κυβέρνηση
Τη διαγραφή του Δημήτρη Κυριαζίδη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αποφάσισε η επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτή Δράμας προχώρησε χθες στη Βουλή σε βαρύτατη απρέπεια κατά της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Η απόφαση για τη διαγραφή ήταν ομόφωνη από τα μέλη της επιτροπής δεοντολογίας, που συνεδρίασε χθες Παρασκευή 7 Μαρτίου το βράδυ.

Όσα αναφέρει η απόφαση
Το χυδαίο σχόλιο του Δημήτρη Κυριαζίδη, «κάνε κανένα παιδί ή υιοθέτησε», ήταν αυτό που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, αλλά και από την ίδια την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία το επανέλαβε και του απάντησε από το βήμα.
Έντονες αντιδράσεις και διαγραφή
Στην αίθουσα επικράτησε ένταση με βουλευτές από όλες τις πτέρυγες να αποδοκιμάζουν το σχόλιο του βουλευτή. Άμεση ήταν η αντίδραση του προεδρεύοντος Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που κάλεσε τον βουλευτή να ζητήσει συγγνώμη από την κ. Κωνσταντοπούλου, μιλώντας για απαράδεκτη τοποθέτηση, κάτι που αρχικά αρνήθηκε ο Δημήτρης Κυριαζίδης προσπαθώντας ανεπιτυχώς να εξηγήσει τι εννοούσε και να δικαιολογηθεί.
Τον λόγο έλαβε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, η οποία σημειώνεται ότι με την ανάληψη των καθηκόντων της είχε δεχθεί απαράδεκτα σχόλια γιατί δεν είχε παιδιά. Όπως είπε, «προσβάλλετε μανάδες, παιδιά, οικογένειες». Ο κ. Κυριαζίδης έλαβε ακολούθως τον λόγο και πάλι και να συνειδητοποιώντας ότι το φορτισμένο εναντίον του κλίμα να λέει «έκανα λάθος».
Ωστόσο αυτή η αναγνώριση δεν κάλυψε κανέναν με εκπροσώπους των κομμάτων να παίρνουν τον λόγο, διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση τους και εκφράζοντας την οργή τους για αυτό που ακούστηκε στη Βουλή.
Μάλιστα η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναγνωρίζοντας τη σωστή κίνηση της Σοφίας Ζαχαράκη, άφησε αιχμές για τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Με τις αντιδράσεις να συνεχίζονται υπήρξε η διαρροή ότι ο πρωθυπουργός έθεσε τελεσίγραφο στον Δημήτρη Κυριαζίδη «ή ζητάς συγγνώμη ή διαγράφεσαι», με την κίνηση του Νικήτα Κακλαμάνη να κατευθύνεται στο έδρανο του κ. Κυριαζίδη καλώντας τον εκτός μικροφώνου να πράξει το αυτονόητο, να θεωρείται από πολλούς απόδειξη. Ωστόσο οι διαστάσεις που πήρε το θέμα προφανώς ανάγκασε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε παραπομπή προς διαγραφή του βουλευτή Δράμας.
Δείτε όσα συνέβησαν:
- Χρηματοδότηση 15.000.000€ σε Δήμους της Στερεάς Ελλάδας για έργα ύδρευσης
- Κίνηση: Καθυστερήσεις σε Κηφισό και κέντρο Αθήνας
- Παπασταύρου από Χιούστον για 25η Μαρτίου: Η Εκκλησία κρατά ζωντανό τον δεσμό της ομογένειας με την Ελλάδα
- «Ο Αταμάν έκανε τη λάθος επιλογή με Χολμς και Γιούρτσεβεν»
- Ένοπλη ληστεία με καλάσνικοφ στα ΕΛΤΑ Λουτρακίου – Λεία άνω των 30.000 ευρώ
- Ο Τραμπ πιθανόν είναι σε δύσκολη θέση στο Ιράν – Και δεν μπορεί να απεμπλακεί, ακόμη και αν το θέλει
- Συνδυάζεις – Κερδίζεις – ΣυνεχίΖΕΙΣ: Η νέα εποχή στην ασφάλιση είναι εδώ
- Κακοποίηση, απαγωγή, απουσία: Η τραγική ιστορία της Duffy γίνεται ντοκιμαντέρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442