Παππάς: Ο Μητσοτάκης θα καταθέσει για το έγκλημα, τη συγκάλυψη και για τις προειδοποιήσεις που αγνοούσαν
«Δεν υπάρχει περίπτωση να τους ξεπλύνει ένα πλημμέλημα Τριαντόπουλου. Θα αναγκαστούν να πουν την αλήθεια», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Νίκος Παππάς
Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαχείριση της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς.
Ο κ. Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real», επισήμανε πως «η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη (σ.σ. για το δυστύχημα των Τεμπών). Βεβαίως, ο κ. Καραμανλής, τον οποίο χειροκροτούσαν με χέρια και με πόδια στη Βουλή. Και θα πρέπει να καταλάβουν τι συμβαίνει στην κοινωνία. Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει, στοιχειωδώς, να δείξει ότι εννοεί αυτά που λέει, πρέπει να κάνει μια δήλωση που θα λέει ότι θα είναι ο πρώτος μάρτυρας στην προανακριτική. Εκεί θα μας πει τι έγινε, αν είχε ενημερωθεί το επιτελικό κράτος για τις επιστολές διαμαρτυρίας του κ. Τσαλίδη, για την παραίτηση του υπεύθυνου για το ETCS, για τις επιστολές των μηχανοδηγών, για τις 60 ερωτήσεις που είχε κάνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Θα έρθει να πει και ποιες εντολές έδωσε στον Τριαντόπουλο».
Ακολούθως πρόσθεσε ότι «ο κ. Καραμανλής είχε, επί τέσσερα χρόνια, καταιγισμό διαμαρτυριών, παραπόνων, υπομνήσεων, είχε καμπάνες και καμπανάκια, που προειδοποιούσαν για τραγωδία και αυτός αδιαφορούσε και υλοποιούσε τον σχεδιασμό ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου». Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να τους ξεπλύνει ένα πλημμέλημα Τριαντόπουλου. Θα αναγκαστούν να πουν την αλήθεια».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι είναι υπέρ των συνεργασιών»
Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και τη στάση των προοδευτικών κομμάτων, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι είναι υπέρ των συνεργασιών, έχει πει ναι σε κάθε σχεδόν πρωτοβουλία που έχει κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο. Άλλοι αποφεύγουν με δικαιολογίες. Η στάση της Νέας Αριστεράς δεν μπορεί να εξηγηθεί εύκολα, διότι είχαν ψηφίσει τη Λούκα Κατσέλη σε τρεις ψηφοφορίες και στην τέταρτη, επειδή διαφωνούσαν με την επιλογή Τασούλα, την καταψήφισαν. Αυτή η στάση είναι πίσω από τις προσδοκίες του προοδευτικού κόσμου, ο οποίος θα αποφανθεί για όσους επιλέγουν τον κατακερματισμό και τον μοναχικό δρόμο».
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
- Ίντερ – Λίβερπουλ: 0-1: Νίκη – βάλσαμο για τους «κόκκινους», από το… δώρο του Μπαστόνι (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)










































![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442