Σπυρόπουλος: Τα Τέμπη δεν προσφέρονται για να στηθούν πολιτικές καριέρες – Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί
«Το ΠΑΣΟΚ δεν επιχειρεί να εκμεταλλευτεί μικροκομματικά αυτή την τραγωδία. Θα σύστηνα και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να είναι πάρα πολύ προσεκτικά», τόνισε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος
«Το έγκλημα των Τεμπών έπρεπε να οδηγήσει όλο το πολιτικό σύστημα να αναθεωρήσει τον τρόπο που βλέπει τέτοιες τραγωδίες και τον τρόπο που όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε για να μην τις ξαναδούμε στο μέλλον«, σημείωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, τονίζοντας πως «δεν είναι ένα θέμα στο οποίο θα στηθούν πολιτικές καριέρες, ούτε ένα θέμα για να επιχειρήσει η κυβερνητική πλειοψηφία να συγκαλύψει τον οποιοδήποτε».
Παράλληλα, εξηγώντας τον τρόπο με τον βλέπει το ΠΑΣΟΚ την υπόθεση, δήλωσε πως «εμείς θέλουμε από την πλευρά μας να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όσοι ευθύνονται ώστε να επέλθει κάθαρση».
«Εμείς δεν επιχειρούμε να εκμεταλλευτούμε μικροκομματικά αυτή την τραγωδία»
«Ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πορευόμαστε όλο αυτό το διάστημα με τρόπο θεσμικό και δεν επιχειρούμε να εκμεταλλευτούμε μικροκομματικά αυτή την τραγωδία. Αυτό είναι μια πολύ λεπτή γραμμή και θα σύστηνα και στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος, μιλώντας στο Action24.
Ως προς τις ευθύνες της κυβέρνησης, ο γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε «για ποιο λόγο η κυβέρνηση πείραξε τον τόπο του δυστυχήματος; Σε ποιο άλλο δυστύχημα η περιοχή δεν φυλάσσεται ώστε οι εμπειρογνώμονες να πραγματοποιήσουν ελέγχους; Άρα λοιπόν είναι προφανές ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες», όπως είπε.
Και προσέθεσε ότι «στην εξεταστική επιτροπή όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει ομόφωνα να παρουσιαστεί ο κ. Τριαντόπουλος, ο άνθρωπος δηλαδή που πήγε στο χώρο του δυστυχήματος ως επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου. Υπάρχουν μάλιστα μαρτυρίες αστυνομικών, που λένε ότι δέχτηκαν πιέσεις για να προχωρήσουν άμεσα στις διαδικασίες για να γίνει το μπάζωμα. Θα απολογηθεί κάποιος γι’ αυτό;».
«Αναξιόπιστη η Hellenic Train – Εμείς δεν την πιστεύουμε, ο πρωθυπουργός το έκανε»
«Εμείς, επίσης, δεν πιστεύουμε την Hellenic Train, η οποία έχει τεράστιες ευθύνες για όλα αυτά τα οποία συζητάμε σήμερα. Αυτό το έκανε ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός είχε βγει λίγες ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα και με κατηγορηματικό τρόπο είχε πει ότι δεν υπάρχει παράνομο ή εύφλεκτο υλικό στην εμπορική αμαξοστοιχία», υπογράμμισε.
Για να σημειώσει πως «ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην Πυροσβεστική, όπου είδαμε ότι υπήρχε έκθεση μιας σελίδας που δεν έλεγε τίποτα απολύτως μέσα, και σε στοιχεία της Hellenic Train, που έχει αποδειχθεί ότι είναι αναξιόπιστη. Ο ίδιος μάλιστα είχε πει ότι πρέπει να πάμε σε μια επαναδιαπραγμάτευση με την ιδιωτική εταιρεία όσον αφορά τα βαγόνια, τα οποία είχε χαρακτηρίσει ‘σαπάκια’. Ο Πρωθυπουργός είδε, μετά τις κινητοποιήσεις, ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και το ζήτημα των Τεμπών δεν θα κλείσει με τη λογική του ‘έλα μωρέ θα ξεχαστεί’».
Τέλος, σχετικά με τις πρωτοβουλίες της αντιπολίτευσης ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ξεκαθάρισε πως «εμείς, επειδή θέλουμε να είμαστε σοβαροί και να απαντάμε πάνω σε στοιχεία ερευνών, επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων, περιμένουμε να έρθουν τα νέα στοιχεία τα οποία θα είναι πιστοποιημένα και πάνω σε αυτά να υπάρξει μια κοινή πρωτοβουλία δυνάμεων και κοινοβουλευτικών ομάδων. Εμείς οφείλουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που έχουν αναλάβει ένα δύσκολο έργο και προσπαθούν με διάφορους τεχνικούς και επιστημονικούς τρόπους να δώσουν και σε εμάς αλλά και στην ελληνική δικαιοσύνη όσο το δυνατόν παραπάνω στοιχεία».
«Υπάρχουν όμως τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες και ο λαός δικαιούται να λάβει ξεκάθαρες απαντήσεις και οι υπαίτιοι αυτής της τραγωδίας να βρεθούν προ των ευθυνών τους», σημείωσε καταληκτικά.
- Αλεξανδρούπολη: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του έπειτα από μέρες αναζήτησης – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Ποιο ChatGPT, έρχεται το… ChatCR7: Τεράστια συμφωνία του Ρονάλντο με εταιρία τεχνητής νοημοσύνης (pics)
- Πούτιν, Τραμπ ή αδέσμευτος; – Ιδού το ερώτημα για Μόντι
- Κακοκαιρία Byron: Υδροστρόβιλος «σάρωσε» οικισμό στο Ηράκλειο Κρήτης
- H Meta εγκαταλείπει το metaverse – Απολύσεις καθώς το όραμα σβήνει
- Κιμ Κατράλ: Η 69χρονη Σαμάνθα του «Sex And The City» ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας για 4η φορά
- Γιασέρ Αμπού Σαμπάμπ: Νεκρός ο ηγέτης ένοπλης συμμορίας που υποστήριζε το Ισραήλ στη Γάζα
- Ο Λουίς Ενρίκε το έχει… πάει σε άλλο επίπεδο: Το «τρικ» με τον γιγαντιαίο πίνακα που «μπερδεύει» τον αντίπαλο (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)




















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442