Νέα αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία Βαλυράκη
Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του δικηγόρου των κατηγορούμενων, Αλέξη Κούγια.
Για τρίτη φορά αναβλήθηκε σήμερα από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του συνηγόρου υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων Αλέξη Κούγια ο οποιος βρίσκεται σε δικαστηριο της Πάτρας.
Η χήρα του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα Παπαθεοδώρου, που ήταν παρούσα στο δικαστήριο, και τα δύο παιδιά του δήλωσαν μέσω των συνηγόρων τους παράσταση προς υποστήριξή κατηγορίας.
«Προηγήθηκαν δυο αναβολές λόγω αποχής βέβαια, θεωρητικά αυτή είναι η πρώτη φορά που ζητείται από συνήγορο. Από την άλλη είναι μια δίκη που πρέπει κάποια στιγμή να γίνει. Εμείς δεσμευόμαστε για λόγους δεοντολογίας από το γεγονός του δηλωμένου κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης, αλλά από την άλλη είναι σημαντικό να μη παραπέμπεται διαρκώς μιας τόσο σημαντική δίκη στις ελληνικές καλένδες» ανάφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκ των συνηγόρων της οικογένειας Βαλυράκη.
Η πρόταση της εισαγγελέως
Να γίνει δεκτό το αίτημα της αναβολής πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας με το δικαστήριο να το κάνει δεκτό. Η υπόθεση έχει αναβληθεί δύο φορές λόγω της αποχής των δικηγόρων.
Υπενθυμίζεται, ότι ο τόπος διεξαγωγής της δίκης άλλαξε με απόφαση του Αρείου Πάγου, ενώ οι δυο κατηγορούμενοι ψαράδες κάθονται στο εδώλιο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία.
Τι λέει το κατηγορητήριο
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δυο άνδρες επέβαιναν σε αλιευτικό στην θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας και παρεμπόδισαν την πορεία του φουσκωτού του πρώην υπουργού ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, αμέσως μετά φέρονται να τον χτύπησαν με ένα ξύλινο κοντάρι, με αποτέλεσμα εκείνος να πέσει στη θάλασσα και να βρει τραγικό θάνατο.
Και οι δύο κατηγορούμενοι από την πλευρά τους αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση που φέρνει αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μετά από πρόταση της οικογένειας μάρτυρας στη δίκη είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ήταν και το τελευταίο πρόσωπο που μίλησε με τον Σήφη Βαλυράκη όσο ήταν εν ζωή.
- «Toxic»: Ένας άντρας, μια γυναίκα, ένας θανατηφόρος ιός – Το ψυχολογικό θρίλερ έρχεται στο θέατρο Αργώ
- Κατώτατος μισθός: Προς νέα αύξηση κατά 40 ευρώ τον Απρίλιο του 2026
- «Ο Ναν μοιάζει να προσπαθεί να στείλει κόσμο στο νοσοκομείο»
- ClimateHub: Τα πιο ψυχρά και τα πιο θερμά Χριστούγεννα τα τελευταία 125 χρόνια
- Social media: Πως μας επηρεάζει η αποχή μιας εβδομάδας;
- «Πως ο Πάβλοβιτς επέλεξε την Εθνική Γερμανίας αντί της Σερβίας»
- Είναι το «Μια Υπέροχη Ζωή» μια αθώα χριστουγεννιάτικη ταινία – ή μήπως όχι;
- Home alone: Εννέα τρόποι για να περάσετε καλά και μόνοι στις γιορτές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442