ΗΠΑ: Περιοδεία Μπλίνκεν σε Νότια Κορέα, Ιαπωνία και Γαλλία
Ο Αντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί τη Σεούλ εν μέσω πολιτικής κρίσης όπου θα συναντηθεί με κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους, και στη Γαλλία θα συζητήσει τις προκλήσεις σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Aντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί διαδοχικά τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και τη Γαλλία το επόμενο πενθήμερο (4-9 Ιανουαρίου), όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ (φωτογραφία αρχείου του Reuters, επάνω).
Στη Γαλλία, ο Μπλίνκεν θα συζητήσει τις προκλήσεις σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη
.@SecBlinken will travel to the Republic of Korea, Japan, and France January 4-9 to reaffirm the importance of our partnerships in addressing challenges in Europe, the Middle East, and Asia.
— Matthew Miller (@StateDeptSpox) January 3, 2025
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα επισκεφθεί τη Σεούλ εν μέσω πολιτικής κρίσης στη Νότια Κορέα, όπου οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης του έκπτωτου προέδρου Γιουν Σοκ-γελ σχετικά με την αποτυχημένη απόπειρα επιβολής στρατιωτικού νόμου στις 3 Δεκεμβρίου.
Ο Μπλίνκεν θα συναντηθεί με κορυφαίους αξιωματούχους της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης, με τους οποίους θα συζητήσει «τρόπους ενίσχυσης των προσπαθειών για την προώθηση μιας ελεύθερης, ανοικτής και ευημερούσας περιοχής του Ινδοειρηνικού, καθώς και για τις τριμερείς επαφές με την Ιαπωνία», αναφέρει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Εκεχειρία στη Γάζα
Στη Γαλλία, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα συζητήσει τις προκλήσεις σε Μέση Ανατολή και Ευρώπη, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, εν μέσω των συνεχιζόμενων διπλωματικών προσπαθειών για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.
Πηγή: ΑΠΕ
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442