Το τρίποντο πλέον αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο στο σύγχρονο μπάσκετ με πολλές ομάδες να το χρησιμοποιούν ακατάπαυστα και τη Euroleague να μην αποτελεί εξαίρεση σε αυτό.
Συνεπώς έρχονται και μερικά νέα δεδομένα όσον αφορά τα φάουλ, αφού οι πολλές προσπάθειες πίσω από τα 6.75μ φέρνουν αναλογικά και περισσότερες ευκαιρίες στους παίκτες να κερδίσουν την επαφή και να στηθούν στην γραμμή, όχι για δύο, αλλά για τρεις βολές.
Αυτό μας δείχνει ο δημοσιογράφος Ντονάτας Ούρμπονας με στοιχεία που συνέλεξε από την ιστοσελίδα «BBallytics», παρουσιάζοντάς μας τους αθλητές που έχουν τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ σε προσπάθειες για τρίποντο.
Μόνος πρώτος στην σχετική λίστα είναι ο Σιλβέν Φρανσίσκο που έχει πάει 7 φορές στην γραμμή των βολών για τρεις προσπάθειες. Ακολουθούν με 6 οι Μάρκους Χάουαρντ, Νίκολα Μίροτιτς, Σαμπάζ Νέιπιερ και Τι Τζέι Σορτς, με τον Μάικ Τζέιμς να μετρά 5 φάουλ.
Τέλος, ακολουθούν οι Μάρκο Μπελινέλι, Κέβιν Πάντερ και Λόνι Γουόκερ με 4 φάουλ, ενώ η λίστα κλείνει με τους Βίτο Μπράουν και Ντέιβιντας Σιρβίντις που έχουν πάει 3 φορές στην γραμμή για ελεύθερες βολές μετά από μακρινό σουτ.
Αναλυτικά η λίστα με τους παίκτες της Euroleague:
Top EuroLeague players in 3-point shooting fouls drawn (@BBallytics)
Sylvain Francisco 7 Markus Howard 6 Nikola Mirotic 6 Shabazz Napier 6 TJ Shorts 6 Mike James 5 Marco Belinelli 4 Kevin Punter 4 Lonnie Walker IV 4 Vitto Brown 3 Deividas Sirvydis 3
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Η Ένωση Φιλάθλων της Εσπανιόλ προσπαθεί να ρίξει τους τόνους και εξέδωσε ανακοίνωση ενόψει του αγώνα με την Μπαρτσελόνα που θα έχει τον Ζοάν Γκαρσία κάτω από τα δοκάρια της
Θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Γκεοργκίεφ στην ΑΕΚ, αφού ο παίκτης πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και απομένει μόνο η ανακοίνωση της μεταγραφής του, η οποία αναμένεται την Τρίτη (30/12).
«Τρελαίνει» κόσμο ο Ελ Κααμπί! Μετά το γκολ με ψαλιδάκι με τις Κομόρες, πέτυχε ξανά γκολάρα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με δύο προσωπικά τέρματα οδήγησε το Μαρόκο στη νίκη με 3-0 επί της Ζάμπια,