Γάζα: Το Ισραήλ συνέλαβε τον διευθυντή και δεκάδες μέλη του προσωπικού στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν
Το Ισραήλ εισέβαλε στο νοσοκομείο Καμάλ Αντουάν στη Γάζα, ενώ πυρπόλησε τις περισσότερες πτέρυγές του, όπως καταγγέλλουν οι Παλαιστίνιοι
Το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς που διοικεί τη Γάζα και η τοπική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας δήλωσαν σήμερα πως το Ισραήλ συνέλαβε τον διευθυντή ενός σημαντικού νοσοκομείου στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα που έχει καταστραφεί έπειτα από έναν και πλέον χρόνο πολέμου.
Σοκάρουν τα βίντεο με τις συλλήψεις από τον ισραηλινό στρατό
«Οι (ισραηλινές) δυνάμεις κατοχής οδήγησαν δεκάδες μέλη του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν, μεταξύ των οποίων ο Δρ. Χουσάμ Αμπού Σαφίγια, σε ένα κέντρο κράτησης για να τους ανακρίνουν», ανέφερε το υπουργείο σε μια ανακοίνωση.
«Με τη σύλληψη του διευθυντή του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν, δεκάδων μελών του ιατρικού και τεχνικού προσωπικού, καθώς και του διευθυντή της Πολιτικής Προστασίας στον βορρά, η κατοχική δύναμη κατέστρεψε πλήρως την ιατρική, ανθρωπιστική και δομή βοήθειας στη βόρεια Γάζα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας Μαχμούντ Μπασάλ.
Δείτε σχετικό βίντεο:
This is how the story of Kamal Adwan Hospital ended.
The medical staff was arrested, oxygen was denied to the patients, and everyone in the hospital was stripped of their clothes, dragged, and tortured.
I am very worried about Dr. Hossam Abu Safia. You are a hero.
Merry… pic.twitter.com/kDMEtiywvX
— Omar Hamad | عُـمَـرْ 𓂆 (@OmarHamadD) December 27, 2024
Δεν έχει κάνει ακόμη σχόλιο ο στρατός του Ισραήλ
Ο ισραηλινός στρατός, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν έκανε προσώρας κάποιο σχόλιο.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε χθες, Παρασκευή, πως το Καμάλ Αντουάν, που μέχρι τότε ήταν το τελευταίο μεγάλο νοσοκομείο που λειτουργούσε στη βόρεια Γάζα, τέθηκε «εκτός λειτουργίας» έπειτα από ισραηλινή επιδρομή εναντίον μαχητών της Χαμάς κοντά στις εγκαταστάσεις του.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι είχε εξαπολύσει επιχείρηση εναντίον μαχητών της Χαμάς κοντά στο νοσοκομείο αυτό που έχει κρίσιμο ρόλο σε μια Λωρίδα της Γάζας όπου οι υπηρεσίες υγείας έχουν διαλυθεί έπειτα από 14 και πλέον μήνες πολέμου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες χαρακτήρισε το νοσοκομείο «προπύργιο τρομοκρατικών οργανώσεων (…) που χρησιμοποιείται ως κρυψώνα από τους τρομοκράτες», κάτι που απορρίπτει «κατηγορηματικά» η Χαμάς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: Ποιοι θα ήταν υποψήφιοι αν γίνονταν τώρα εκλογές – Ποιος θα ήταν το φαβορί
- Οσεάν Ντοντάν: Κορυφαία τενίστρια έκανε αυξητική στήθους και άνοιξε Onlyfans (pics+vids)
- Καμπανάκι Ισραηλινού αναλυτή για Τουρκία: Πρώτη φορά μέλος του ΝΑΤΟ έχει δικό του στρατηγικό «οικοσύστημα»
- «Εύχομαι κανείς να μην περάσει αυτό που έπαθα»: Τι δήλωσε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης για την περιπέτεια της υγείας του
- Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]
- Τραμπ: Κατηγορεί για «προδοσία» τα ΜΜΕ που διερωτώνται για την υγεία του
- Ολυμπιακός: Ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία του με τον Μόντε Μόρις (vid)
- Αυστρία: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον πρώην μεγιστάνα Ρενέ Μπένκο για απάτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)





































![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)


![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)



![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442