Καιρός – Καλλιάνος: Χριστούγεννα με κρύο, περιοχές με χιόνια, ως 8 μποφόρ στο Αιγαίο
Επιδεινώνεται ο καιρός, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο. Κακοκαιρία εξπρές από σήμερα Παρασκευή στη χώρα, πότε αναμένεται βελτίωση. Σε ποιες περιοχές αναμένονται πολύ πυκνές χιονοπτώσεις.
Κρύο θα επικρατεί στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα της Ελλάδος από τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο.
Ταυτόχρονα, από τη Δευτέρα, πολύ πυκνές χιονοπτώσεις θα καταγραφούν στις περισσότερες ορεινές περιοχές της χώρας. Όπως διευκρίνισε ο μετεωρολόγος, θα αφορούν μέρη που βρίσκονται πάνω από 900-1.000 μέτρα.
«Ίσως θα κάνουμε Χριστούγεννα με κρύο»
Τα Χριστούγεννα, οι θερμοκρασίες θα είναι πιο χαμηλές σε σχέση με τη μέση τιμή για την εποχή. Όπως ανέφερε ο κ. Καλλιάνος, «μετά από πολλά χρόνια ίσως θα κάνουμε Χριστούγεννα με κρύο. Όχι έντονο, όχι ακραίο αλλά με θερμοκρασίες που δεν είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια». Όπως ανέφερε ο ίδιος, αύριο Σάββατο στην Κεντρική Μακεδονία θα υπάρξει μια «γρήγορη χιονόπτωση πάνω από τα 400-500 μέτρα πολύ γρήγορη και φεύγει, για αυτό δεν είναι άξια αναφοράς».
Η θερμοκρασία θα πέσει περί τις 5-6 μονάδες σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, «θα έχουμε μέγιστες 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, στα κεντρικά και νότια 13 με 14 βαθμούς, στην Κρήτη 17-18 βαθμούς».
Ο κ. Καλλιάνος τόνισε πως υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει απαγορευτικά στα πλοία τη Δευτέρα καθώς θα καταγραφούν άνεμοι 7-8 μποφόρ στα πελάγη. Ο μετεωρολόγος συμπλήρωσε ότι η κακοκαιρία που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, θα είναι πιο ισχυρή σε σχέση με αυτήν που θα βιώσουμε τις επόμενες ώρες.
Την Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου περίπου από το ύψος της Αττικής και νοτιότερα αναμένεται τοπικές βροχές ασθενούς έως και μέτριας έντασης.
Κακοκαιρία εξπρές
Παράλληλα ο κ. Καλλιάνος επισήμανε ότι θα υπάρξει«κακοκαιρία εξπρές» έως και αύριο Σάββατο που, ήδη, έχει ξεκινήσει στη Δυτική Ελλάδα.
«Μέχρι και αύριο οι βροχές θα έχουν κατά περιόδους απασχολήσει περισσότερες περιοχές της χώρας. Μέσα στη μέρα αύριο θα γενικευτούν. Κατά τόπους κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στη Δυτική Πελοπόννησο αλλά και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα έχουμε έντονες καταιγίδες. Ο καιρός θα παρουσιάσει μια πρόσκαιρη βελτίωση την Κυριακή», υπογράμμισε.
Δείτε την πρόγνωση από τον Γιάννη Καλλιάνο:
Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες ενώ η ΕΜΥ εξέδωσε νωρίτερα έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με την κακοκαιρία να φέρει ισχυρές βροχές και ανέμους σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Η Αττική δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να εξασθενήσουν την Κυριακή.
Ειδικότερα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο, από σήμερα το απόγευμα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην περιοχή Κέρκυρας-Παξών, την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά, τις υπόλοιπες περιοχές του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο.
Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη δυτική Πελοπόννησο, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου (περιοχή Κεφαλονιάς-Ζακύνθου), την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου-Ικαρίας), τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη (κυρίως τη δυτική και τη νότια).
Από σήμερα το απόγευμα και μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου στη δυτική και τη νότια Ελλάδα θα πνέουν τοπικά θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων (αρχικά νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί).
Ο καιρός βελτιώνεται την Κυριακή
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα και η ένταση των ανέμων δεν θα ξεπερνά τα 5 μποφόρ, αλλά τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου αναμένεται σταδιακή επιδείνωση του καιρού από τα βορειοδυτικά.
- Μια νύχτα μόνο: Συγκλονιστικές εξελίξεις στο αποψινό επεισόδιο
- Δένδιας για 25η Μαρτίου: «Η ιστορική μνήμη είναι ο οδηγός μας για το παρόν και το μέλλον του τόπου»
- Η Αντέλ στο καστ, τα γυρίσματα στη Ρώμη – Όσα γνωρίζουμε για τη νέα ταινία του Τομ Φορντ
- Στις φλόγες τυλίχθηκε αυτοκίνητο στην Κορίνθου-Πατρών – Διακοπή κυκλοφορίας
- Η ανάρτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την 25η Μαρτίου
- Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Προς ενιαίο κόμμα και απόρριψη κάθε συνεργασίας με τη ΝΔ
- O 19χρονος γιος της Σάρον Στόουν αποκαλύπτεται – Χαλαρές στιγμές για τη μαμά, τον Κουίν και τον σκύλο
- Ουίπετ: Ο σκύλος που ταιριάζει σε κάθε οικογένεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 25.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442