Κώστας Τσιάρας: Στόχος η εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Συνάντηση Κώστα Τσιάρα με αντιπροσωπεία της ΕΘΕΑΣ
Τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά που ζητά ο ΟΠΕΚΕΠΕ από χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους, καθώς και τα συνολικά προβλήματα που ανέκυψαν συνολικά από την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2024, απασχόλησε τη συνάντηση εργασίας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, με αντιπροσωπεία της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ).
Ειδικότερα, συζητήθηκε το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα και ο υπουργός, Κώστας Τσιάρας κάλεσε την ΕΘΕΑΣ να συνεισφέρει με εποικοδομητικό τρόπο στην αντιμετώπισή τους.Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το Σχέδιο Δράσης για εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση, με κύριο στόχο τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια και την ομαλή ροή στην καταβολή των ευρωπαϊκών ενισχύσεων.
Σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τα αγροτικά κόκκινα δάνεια, είπε ο κ. Τσιάρας
Τα κόκκινα δάνεια
Επιπροσθέτως, ζητήθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η συνεργασία για τα κόκκινα δάνεια και τις αδρανείς γαίες.
Ειδικότερα για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι «έχουμε μπροστά μας μια τεράστια ευκαιρία να κλείσει ένα πρόβλημα που έρχεται από το παρελθόν». Και πρόσθεσε ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που πρόσφατα συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Στόχος, όπως υπογράμμισε ο ΥπΑΑΤ, είναι πώς θα στηριχθεί ο κλάδος, με μια συνολική στρατηγική, η οποία θα άρει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος και θα αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον της αγροτικής παραγωγής.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, ο Παύλος Σατολιάς, ο γενικός διευθυντής Μόσχος Κορασίδης, η ταμίας Διαμάντω Κρητικού, και ο Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής,.
Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος και Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, Κώστας Μπαγινέτας.
- ΗΠΑ: Ίσως να ζητούν από τουρίστες το ιστορικό τους στα social media τα τελευταία πέντε χρόνια για να εισέλθουν
- LIVE: Ντόρτμουντ – Μπόντο/Γκλιμτ
- LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι
- LIVE: Γιουβέντους – Πάφος
- Βιγιαρεάλ-Κοπεγχάγη 2-3: Ο Κορνέλιους «ξέρανε» τους γηπεδούχους στο 90’
- LIVE: Λεβερκούζεν – Νιούκαστλ
- Θεσσαλονίκη: Σπείρα πωλούσε προϊόντα «μαϊμού» μέσω διαδικτύου – Συνελήφθησαν τρία αδέρφια
- LIVE: Κλαμπ Μπριζ – Άρσεναλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















































![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/AC4A5648-1-315x220.jpg)




![Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotis-1-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442