ΣΥΡΙΖΑ για Attica Bank: Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας είναι ακόμη χειρότερες – Ο Μητσοτάκης θα λογοδοτήσει
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως η συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια «με τις ευλογίες του ΤΧΣ, συνιστά μία εξαιρετικά ζημιογόνα πράξη για το Δημόσιο και τα συμφέροντα των Ελλήνων φορολογούμενων»
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση χθες, Παρασκευή 19/7, των λεπτομερειών της συμφωνίας μεταξύ του TΧΣ και της Τhrivest για την συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια.
«Οι λεπτομέρειες είναι ακόμη χειρότερες από όσα ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και ο πρόεδρός του είχαν αποκαλύψει», υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου.
Και σημειώνει πως «η αλήθεια των αριθμών είναι αμείλικτη:
- »Το Δημόσιο, έχοντας καταβάλει 950 εκατομμύρια ευρώ από το 2021, περιορίζεται πλέον στο 35%.
- »Οι ιδιώτες, δίνοντας μόλις 263 εκατομμύρια ευρώ, αποκτούν πλέον το 58% της Τράπεζας».

«Μητσοτάκης και υπουργοί θα λογοδοτήσουν – Στη Βουλή την Δευτέρα»
«Όπως είχαμε προειδοποιήσει και τελικά αποδείχθηκε, με την ΑΜΚ και την ‘ταχυδακτυλουργική’ χρήση των warrants, με την οποία εξαφανίζονται μετοχές από την κατοχή του Δημοσίου, εν προκειμένω καταλύεται η βασική αρχή που θέλει το Δημόσιο, όταν επενδύει, να έχει και τα ανάλογα σε αξία οφέλη, για να μην στοιχειοθετείται το αδίκημα απιστίας», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Προσθέτει πως η συγκεκριμένη συγχώνευση «με τις ευλογίες του ΤΧΣ, συνιστά μία εξαιρετικά ζημιογόνα πράξη για το Δημόσιο και τα συμφέροντα των Ελλήνων φορολογούμενων».
Για να καταλήξει πως «ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Αρχής γενομένης από τη Δευτέρα που η Συμφωνία θα έρθει στη Βουλή…».
- Από άστεγος σε εκατομμυριούχος: Ένα ξυστό των 20 δολαρίων χάρισε 1 εκατομμύριο σε άνδρα στις ΗΠΑ
- Ήπειρος: Πώς εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία μετά τα 5,3R – «Κύρια δόνηση» λέει ο Γκανάς στο in
- ΗΠΑ και Ισραήλ: Το σχέδιο για επιχείρηση ειδικών δυνάμεων για την κατάσχεση του πυρηνικού αποθέματος του Ιράν
- Γιατί ο σκύλος σάς κοιτάζει όταν τρώτε; – Ποιος ο λόγος που γυρίζει το βλέμμα του μόλις τον δείτε
- Αλέκος Βοσνιάδης: Ο «άρχοντας» των ανόδων το έκανε και με την Καλαμάτα
- Σταύρος Παπασταύρου: «Έχουμε ενεργειακά αποθέματα για τουλάχιστον 90 ημέρες»
- Cuba Negotiating Deal as U.S. Forms Anti-Cartel Alliance
- Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και στην Stoiximan GBL – Για το «διπλό» ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ηρακλή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442