Ο Σέρχι Ροντρίγκεθ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα παρκέ, ολοκληρώνοντας στα 38 του χρόνια μία σπουδαία καριέρα 20 ετών.
Ο Ισπανός γκαρντ, αν και τα δημοσιεύματα έλεγαν πως ίσως συνέχιζε την καριέρα του στην Γκραν Κανάρια, ωστόσο ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ως πρωταθλητής Ισπανίας.
Στην πλούσια καριέρα του αγωνίστηκε στο ΝΒΑ (2006-2009, Μπλέιζερς, Κινγκς 2009/10 και Νικς 2010), στην Ρεάλ από το 2010 έως και το 2016, μία σεζόν ξανά στο NBA με την φανέλα των Σίξερς (2016-17), στη συνέχεια μία διετία στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2017-2019) και μια τριετία στην Αρμάνι Μιλάνο (2019-2022), πριν επιστρέψει ξανά στην Ρεάλ.
Σε συλλογικό επίπεδο, ο Ροντρίγκεθ κατέκτησε 3 Euroleague, 4 πρωταθλήματα Ισπανίας, 2 πρωταθλήματα VTB League 1 πρωτάθλημα Ιταλίας, 5 Κύπελλα Ισπανίας 5 Super Cup Ισπανίας και 2 Κύπελλα Ιταλίας. Tην σεζόν 2013-14 αναδείχθηκε MVP της Euroleague.
Παράλληλα, με την Εθνική Ισπανίας κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο Παγκοσμίου Κυπέλλου, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ένα χρυσό, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ.
Δείτε την ανάρτηση
🚨🇪🇸 𝗦𝗲𝗿𝗴𝗶𝗼 𝗥𝗼𝗱𝗿𝗶𝗴𝘂𝗲𝘇 𝗮𝗻𝗻𝗼𝗻𝗰𝗲 𝘀𝗮 𝗿𝗲𝘁𝗿𝗮𝗶𝘁𝗲 !
Quelle carrière et quel palmarès de la part de Sergio « El Chacho » Rodriguez ! ✨
▪ 3x champion d’Espagne 🇪🇸 ▪ 5x vainqueur de la Coupe du Roi 🇪🇸 ▪ 2x vainqueur de l’EuroLeague 🇪🇺 ▪️ 2x vainqueur… pic.twitter.com/oAT447yX9Q
LIVE: ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 1.
Πρόκριση στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ για τη γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού, μετά τη νίκη τους με 3-1 σετ (25-14, 25-16, 19-25, 25-14) επί του Μίλωνα στο κλειστό «Μ. Μερκούρη».
Ο Χρήστος Κόντης αποθέωσε την ομάδα του για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, ενώ έβγαλε το καπέλο στους παίκτες του για την αυταπάρνηση που επέδειξαν.
Ο Λουτσέσκου ανακοίνωσε την 11άδα του ΠΑΟΚ για τον δεύτερο ημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Τούμπα (20:30) – Μεϊτέ και Μύθου στις αρχικές επιλογές.