Γκρεμίζουν την αερογέφυρα στον Ισθμό μετά την έκρηξη του βυτιοφόρου στην Αθηνών – Κορίνθου
Γκρεμίζεται η εναέρια γέφυρα στον Ισθμό μετά την έκρηξη του βυτιοφόρου το βράδυ της Παρασκευής
Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική το βράδυ της Παρασκευής, όταν ξέσπασε φωτιά έπειτα από ανατροπή βυτιοφόρου στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της γέφυρας του Ισθμού.
Στο σημείο σημειώθηκαν ισχυρές εκρήξεις, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία και εκδόθηκε 112 για απαγόρευση εισόδου στην Ολυμπία οδό από Ελευσίνα προς Κόρινθο και από Κιάτο προς Κόρινθο.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα η φωτιά στο βυτιοφόρο είχε κατασβεστεί πλήρως, παρά την μεγάλη δυσκολία της επιχείρησης, καθώς υπήρχε δυσκολία προσέγγισης στην αρχή λόγω του θερμικού φορτίου.
Επίσης θετικό ήταν πως η φωτιά δεν επεκτάθηκε στη γύρω περιοχή, καθώς κατασβέστηκε αμέσως από την πυροσβεστική στα πρανή γύρω από το βυτιοφόρο. Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ δεν υπήρξε κανένας άλλος τραυματισμός.
Γκρεμίζουν την γέφυρα
Από τη φωτιά και τις εκρήξεις προκλήθηκε πρόβλημα στην αερογέφυρα, κάτω από την οποία εξετράπη το βυτιοφόρο, καθώς λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύχθηκε από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές σε αυτή.
Μάλιστα, όπως μεταδίδει το MEGA, ήδη από νωρίς το πρωί του Σαββάτου προχωρούν σε κατεδάφιση της γέφυρας.
Πρόκειται για σημείο της παλιάς εθνικής οδού και είναι άγνωστο το πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο σημείο.
Το χρονικό
Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο 75,5ο χλμ της Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της γέφυρας του Ισθμού, μετά από ανατροπή βυτιοφόρου.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 9 οχήματα που πραγματοποίησαν διαβροχή και ρίψεις ειδικού κατασβεστικού υγρού.
Ο οδηγός απεγκλωβίστηκε σώος, δεν έχει εγκαύματα, φέρει όμως κάποια χτυπήματα από την ανατροπή. Έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου. Δεν υπάρχει άλλος τραυματίας.
Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κόμβο Κινέττας, στο ρεύμα προς Κόρινθο, ενώ έκλεισαν τα διόδια Καλαμακίου και έγινε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κόμβο Επιδαύρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και στη Γέφυρα του Κόμβου Λουτρακίου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.
Μια από τις εκρήξεις κατάγραψε η κάμερα του korinthostv, ενώ με τον ρεπόρτερ να επισημαίνει πως στο σημείο όπου βρισκόταν υπήρχε ένα αυλάκι, στο οποίο κυλούσαν τα καύσιμα από το βυτιοφόρο. Ελάχιστα λεπτά μετά σημειώνεται μια τρομακτική έκρηξη.
- Γιώργος Μαζωνάκης: Γιόρτασε τα γενέθλια του με ένα λαμπερό πάρτι – Το νέο τραγούδι «Επιπτώσεις»
- Ιράν: «Υπό τον πλήρη έλεγχό μας τα Στενά του Ορμούζ» διαμηνύουν οι Φρουροί της Επανάστασης
- Γκούλιτ: «Σταμάτησα να βλέπω ποδόσφαιρο»
- Μεξικό: Άγρια επίθεση σκύλου σε 7χρονη – Έκανε 68 ράμματα στο κεφάλι
- Ματίας Λεσόρ: Το πλάνο επιστροφής για τον Γάλλο σέντερ – Πότε θα μπορούσε να αγωνιστεί
- Πετρέλαιο: Πώς θα επηρεαστεί η ελληνική οικονομία αν ξεπεράσει τα 100 δολάρια το βαρέλι
- «Linda» με την Μυρτώ Αλικάκη: Από την Ομάδα Νάμα στο θέατρο Επί Κολωνώ
- 4 συμβουλές για να απολαμβάνουμε κάθε βράδυ τα πιο γλυκά όνειρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442