Νέα Αριστερά για επέμβαση ΕΛ.ΑΣ σε ΑΠΘ: Η κυβέρνηση καταφεύγει στη δαιμονοποίηση των φοιτητών
«Η χθεσινή αστυνομική εισβολή στο ΑΠΘ είχε εκδικητικά χαρακτηριστικά», τονίζει η Νέα Αριστερά, επισημαίνοντας πως «πρόκειται για μια κίνηση που ρίχνει λάδι στη φωτιά»
Πυρά και κατηγορίες για επιθετική κίνηση εξαπολύει κατά της κυβέρνησης για τη χθεσινή επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς.
Σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά, «η χθεσινή αστυνομική εισβολή στο ΑΠΘ είχε εκδικητικά χαρακτηριστικά. Η αστυνομία συνέλαβε 49 φοιτητές και φοιτήτριες που υπερασπίζονταν τις καταλήψεις των σχολών τους αποδίδοντας τους βαριές κατηγορίες».
«Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση του δημόσιου, δημοκρατικού Πανεπιστημίου»
Όπως τονίζει, «πρόκειται για μια κίνηση που ρίχνει λάδι στη φωτιά. Απέναντι στη γενική αποδοκιμασία της πολιτικής της στο πεδίο της υπαρκτής εγκληματικότητας, η κυβέρνηση καταφεύγει στη δαιμονοποίηση των φοιτητών που αντιστέκονται στην πολιτική της. Το αποτέλεσμα είναι προσαγωγές στο σωρό και μια συντονισμένη προσπάθεια συκοφάντησης των φοιτητικών αγώνων».
Η κοινοβουλευτική ομάδα στέκεται στο «των φοιτητών/τριων που δίνουν τη μάχη για δημόσια και δωρεάν παιδεία», υπογραμμίζοντας πως «αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση του δημόσιου, δημοκρατικού Πανεπιστημίου και για την υπεράσπιση του Συντάγματος».
Καταληκτικά η Νέα Αριστερά επισημαίνει ότι τα ΜΑΤ και τα ΟΠΚΕ πρέπει να βγουν «έξω από τα πανεπιστήμια».
«Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία»
«Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία από καταστροφές που προκαλούνται από τη δράση οργανωμένων ομάδων που χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και τη βία για να επιβάλουν τις απόψεις τους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ Χαράλαμπος Φείδας, σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.
Ακολούθως τόνισε πως «οι φοιτητικές κινητοποιήσεις ουδεμία σχέση έχουν με τη δράση αυτών των μειοψηφικών ομάδων, οι οποίες προσπαθούν να επιβάλουν τη ‘μοναδική αλήθεια’ τους με βίαιες ενέργειες που συντηρούν ένα κλίμα ανασφάλειας, φαλκιδεύουν την ακαδημαϊκή ελευθερία και παρεμποδίζουν τη λειτουργία των ΑΕΙ».
Επισήμανε, τέλος ότι «με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι δημόσιες αρχές μπορούν να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου αυτεπάγγελτα, όταν διαπιστώσουν ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις».
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: infolibre
- Από την εκλογή Τραμπ έως τις εξεγέρσεις της γενιάς Ζ – Τα 10 γεγονότα που σημάδεψαν το 2025
- Σε τι κόσμο γεννήθηκε ο Ιησούς; Η αληθινή ιστορία της Γέννησης ανάμεσα στη βία, τον κίνδυνο και την ελπίδα
- CIES: Μουζακίτης και Καρέτσας ανάμεσα στους κορυφαίους Κ20 για το 2025 (pics)
- Άννα Βίσση: Χριστούγεννα με τους εγγονούς της στο Κουρσεβέλ της Γαλλίας
- Πώς να εντοπίσετε έναν serial killer – Αυτά είναι τα 4 χαρακτηριστικά
- Νέα σενάρια από τη Βραζιλία για Τετέ και Γκρέμιο – «Η πρόταση στον Παναθηναϊκό»
- Χριστούγεννα: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
- Συντριβή αεροσκάφους στην Τουρκία: Πώς αποφεύχθηκε μεγαλύτερη τραγωδία για 30 δευτερόλεπτα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)













































![Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι [Φωτογραφίες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Capture-174-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442