Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αστυνομική επέμβαση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Προσαγωγές φοιτητών

Αστυνομική επέμβαση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Προσαγωγές φοιτητών

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν φοιτητές, η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιήθηκε την ώρα που πραγματοποιούσαν «δράση επανοικειοποίησης του χώρου»

Αστυνομική επέμβαση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε εξέλιξη το απόγευμα του Σαββάτου 16 Μαρτίου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν φοιτητές, η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιήθηκε την ώρα που πραγματοποιούσαν «δράση επανοικειοποίησης του χώρου».

Στου Ζωγράφου συνελήφθησαν τρία άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης

Στην επέμβαση συμμετέχουν δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ. Ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού ΑΠΘ καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στην επέμβαση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στον χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών και προχώρησαν σε προσαγωγές.

Στιγμιότυπο από την αστυνομική επέμβαση/thestival.gr

Πληροφορίες που επικαλείται το thestival.gr αναφέρουν ότι νωρίτερα άτομα επιχείρησαν να αφαιρέσουν τις λαμαρίνες που έχουν τοποθετηθεί στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη στον χώρο της πρώην κατάληψης Βιολογικού.

Δείτε βίντεο από τους ιστότοπους infolibre και thestival:

Αστυνομική επιχείρηση το πρωί στου Ζωγράφου

Σημειώνεται ότι αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης σχετικά με τους εμπρησμούς αυτοκινήτων στου Ζωγράφου την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με την Ελλληνική Αστυνομία συνελήφθησαν τρία άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία από την επιχείρηση στην Πανεπιστημιούπολη.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν ρόπαλα, κράνη και μπουκάλια για μολότοφ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η προκαταρκτική εξέταση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση του Ζωγράφου:

«Αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε, στο πλαίσιο προκαταρκτικής δικογραφίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 σε χώρους της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου και ειδικότερα στις Φοιτητικές Εστίες, με σκοπό την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας.

Την επιχείρηση συνέδραμε το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στο επιχειρησιακό σκέλος από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΡΑΣΗ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.) της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν -3- προσαγωγές (-2- αλλοδαποί και -1- ημεδαπός), ενώ στους χώρους που ερευνήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

–27- κενά μπουκάλια μπύρας,

-11- ρόπαλα,

-4- χειροβομβίδες κρότου λάμψης,

-2- χημικές χειροβομβίδες δακρυγόνου,

-5- κράνη,

μάσκα,

-2- κουκούλες τύπου full face,

laptop,

μικροκάμερα,

καμένη ελληνική σημαία,

ζεύγος γάντια,

-3- πανό και

πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.

Οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση αποσκοπώντας στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024