Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποκλείουν τις εισόδους του ΑΠΘ οι φοιτητές - Μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Αποκλείουν τις εισόδους του ΑΠΘ οι φοιτητές – Μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Οι φοιτητές μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν κάλεσαν τους συναδέλφους τους και τους εργαζόμενους στο ΑΠΘ να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις

Σε μαζική συμμετοχή των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που μεταξύ άλλων προβλέπει τη λειτουργία «μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων», καλούν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων και διοικητικών υπαλλήλων του ΑΠΘ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου, κάλεσαν τους φοιτητές και τους εργαζόμενους στο ΑΠΘ να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις, που περιλαμβάνουν αποκλεισμό των εισόδων του ΑΠΘ -αύριο Πέμπτη 7 Μαρτίου από τις 07:00- φοιτητική πορεία στις 12:00 και μετάβαση στην Αθήνα την Παρασκευή για συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση μπροστά στα Προπύλαια, την ώρα της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Το νομοσχέδιο αυτό κάνει την αδικία νόμο»

«Οκτώ εβδομάδες τώρα οι φοιτητές συνεχίζουμε ακάθεκτοι τις κινητοποιήσεις μας» δήλωσε ο πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών Υπολογιστών Γιώργος Τσακίρογλου, σημειώνοντας ότι «το νομοσχέδιο αυτό κάνει την αδικία νόμο, γιατί επιτρέπει σε ορισμένους με ελάχιστη βάση πληρωμής να αγοράζουν πτυχία, ενώ όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να μπαίνουμε σε μία διαδικασία με κόφτες και ελάχιστη βάση εισαγωγής με πανελλαδικές, για να έχουμε πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση».

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη Τύπου στο ΑΠΘ

Στάση εργασίας από το διοικητικό προσωπικό

«Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να συμμετάσχει στον αποκλεισμό του ΑΠΘ αύριο στις 07:00, στο συλλαλητήριο στις 12:00 στην Καμάρα, αλλά και στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων, την Παρασκευή στις 12:00 στα Προπύλαια», ανέφερε η πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Χημείας Χριστίνα Σταμούλη.

«Οι εργαζόμενοι στο πανεπιστήμιο, με όποιον τρόπο μπορούμε, στηρίζουμε και συνδράμουμε. Αύριο έχουμε στάση εργασίας από το πρωί, η προτροπή και η έκκληση στους συναδέλφους μας είναι να μην ανέβει να δουλέψει κανένας, να μείνει ανενεργό το κτίριο διοίκησης και γενικά οι υπηρεσίες του πανεπιστημίου» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ και μέλος του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Κουρμούλης.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024