Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα κατάληψη της Νομικής του ΑΠΘ μετά την πρωινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Νέα κατάληψη της Νομικής του ΑΠΘ μετά την πρωινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ οι φοιτητές κατέλαβαν ξανά τη νομική σχολή του ΑΠΘ

Στην ανακατάληψη της νομικής σχολής του ΑΠΘ προχώρησαν οι φοιτητές, μετά την πρωινή επέμβαση των ΜΑΤ, οι οποίοι προέβησαν στην εκκένωση της κατάληψης της σχολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αποχώρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ από το πανεπιστήμιο, ομάδα φοιτητών εισήλθε και πάλι στο κτίριο προχωρώντας εκ νέου σε κατάληψη του. Μετά την είσοδο των φοιτητών στη σχολή, βρίσκεται εκ νέου υπό κατάληψη τουλάχιστον μέχρι αύριο, οπότε θα γίνει εκ νέου συνέλευση και θα παρθούν αποφάσεις.

Δείτε το βίντεο

Διαμαρτυρία των φοιτητών

Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στη σχολή, μέλη φοιτητικών συλλόγων προχώρησαν σε διαμαρτυρία. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, επρόκειτο για φοιτητές που πραγματοποιούν κατάληψη στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του νομοσχεδίου που αφορά την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Στο παρακάτω βίντεο, φαίνονται οι φοιτητές να είναι παραταγμένοι μπροστά στον φραγμό διμοιρίας των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, απέναντι από την πύλη εμπορίου της ΔΕΘ, φωνάζοντας συνθήματα για το πανεπιστημιακό άσυλο. Παράλληλα ζητούσαν να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Η πρωινή επιχείρηση της ΕΛ. ΑΣ.

Νωρίτερα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στην νομική σχολή περίπου στις 05:30 της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου με στόχο να βάλουν τέλος στην κατάληψη. Η Νομική του ΑΠΘ βρίσκεται υπό κατάληψη περίπου δύο εβδομάδες από τους φοιτητές που εναντιώνονται στα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν εντός της Νομικής Σχολής και πραγματοποίησαν ελέγχους στις αίθουσες, χωρίς να υπάρξει ένταση. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντός του κτιρίου δεν εντοπίστηκε κανένα άτομο. Λίγο μετά τις 07:00 ολοκληρώθηκε η αστυνομική επέμβαση.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024