Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαμαρτυρία φοιτητών για την αστυνομική επέμβαση στο ΑΠΘ - Ζητούν να φύγουν τα ΜΑΤ

Διαμαρτυρία φοιτητών για την αστυνομική επέμβαση στο ΑΠΘ – Ζητούν να φύγουν τα ΜΑΤ

Οι φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί μπροστά στον φραγμό διμοιρίας των ΜΑΤ στο ΑΠΘ φωνάζοντας συνθήματα για το πανεπιστημιακό άσυλο

Διαμαρτυρία για την επέμβαση δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας στην κατάληψη του τμήματος της Νομικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, νωρίς το πρωί της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου, βρίσκεται σε εξέλιξη από μέλη φοιτητικών συλλόγων.

Πρόκειται για φοιτητές, σύμφωνα με το thestival.gr, που πραγματοποιούν κατάληψη στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του νομοσχεδίου που αφορά την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα για το πανεπιστημιακό άσυλο

Οι φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί μπροστά στον φραγμό διμοιρίας των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, απέναντι από την πύλη εμπορίου της ΔΕΘ, φωνάζοντας συνθήματα για το πανεπιστημιακό άσυλο. Παράλληλα ζητούν να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Δείτε βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν περίπου στις 05:30 της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου στο κτίριο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ με σκοπό να βάλουν τέλος στην κατάληψη.

Η Νομική του ΑΠΘ βρίσκεται υπό κατάληψη περίπου δύο εβδομάδες από τους φοιτητές που εναντιώνονται στα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια».

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν εντός της Νομικής Σχολής και πραγματοποίησαν ελέγχους στις αίθουσες, χωρίς να υπάρξει ένταση. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντός του κτιρίου δεν εντοπίστηκε κανένα άτομο.

Στο σημείο βρέθηκε από νωρίς το πρωί ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ, Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «εμάς μας ενδιαφέρει η ηρεμία και η γαλήνη στο πανεπιστήμιο και ότι οι φοιτητές δεν βρίσκονται σε κάποιον κίνδυνο», δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν γνώριζε για την αστυνομική επιχείρηση και αν υπάρχουν καταληψίες στο κτίριο.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024