Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα επέμβαση των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη επέμβαση των ΜΑΤ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μετά από πληροφορίες για φθορές στο κτήριο της Πρυτανείας.

Νωρίτερα σήμερα (5/2), δυνάμεις της αστυνομίας επιχείρησαν στη Νομική Κομοτηνής, η οποία τελούσε υπό κατάληψη μετά από απόφαση που έλαβε ο Φοιτητικός Σύλλογος ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Δεύτερη επέμβαση μέσα σε μία ημέρα

Πρόκειται για ακόμα μία επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων σε εκπαιδευτικό ίδρυμα μέσα στην ίδια ημέρα, εν μέσω κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών του φοιτητικού κινήματος εναντίον των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά και γενικότερα της υποβάθμισης της δημόσιας Παιδείας.

Στον ξεσηκωμό των φοιτητών, προς το παρόν η απάντηση είναι η καταστολή, γεγονός που σήμερα ενέτεινε τις κοινωνικές αντιδράσεις. Δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, γονείς και σπουδαστές κατηγορούν την κυβέρνηση για αυταρχισμό και στέκονται στο πλευρό των φοιτητών.

Κόμματα της αντιπολίτευσης εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τις σημερινές εικόνες ντροπής και καλούν την κυβέρνηση να ελευθερώσει όλους του φοιτητές που προσήχθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στην Κομοτηνή.

Όσον αφορά στην νέα σημερινή επέμβαση των ΜΑΤ, αυτή που εξελίσσεται στο ΑΠΘ, σημειώνεται ότι εντός της πανεπιστημιούπολης είχε καταλήξει η πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο κέντρο της πόλης για την επέμβαση της Αστυνομίας στη Νομική Κομοτηνής. Η είσοδος των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ οδήγησε σε ένταση, με άτομα που είχαν μαζευτεί εκεί να σηκώσουν πανό.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024