Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάνω από 40 προσαγωγές στο ΑΠΘ - «Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις ουδεμία σχέση έχουν», λέει ο πρύτανης

Πάνω από 40 προσαγωγές στο ΑΠΘ – «Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις ουδεμία σχέση έχουν», λέει ο πρύτανης

«Με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι δημόσιες αρχές μπορούν να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου αυτεπάγγελτα, όταν διαπιστώσουν ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ

Σε πάνω από 40 προσαγωγές προχώρησαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας, μετά την έφοδο στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, η οποία τελεί υπό κατάληψη.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες ότι άγνωστοι προσπάθησαν να προκαλέσουν φθορές στην υπό ανέγερση βιβλιοθήκη, στο χώρο της πρώην κατάληψης του Βιολογικού.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης – Συνθήματα κατά της αστυνομίας

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προσαχθέντες στην πλατεία Χημείου. Σε συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην αστυνομική επιχείρηση κάλεσε για τις 8 μμ στην Καμάρα, ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Φυσικής.

«Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις ουδεμία σχέση έχουν με τη δράση αυτών των μειοψηφικών ομάδων», λέει ο πρύτανης

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στις εισόδους του Αριστοτελείου στη Θεσσαλονίκη και ορισμένοι αστυνομικοί στα ενδότερα, με τους φοιτητές να φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας.

Όταν η Αστυνομία κλήθηκε να απομακρύνει άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ΑΠΘ, στην οδό Εθνικής Αμύνης, επικράτησε μικροένταση με τα άτομα να αρνούνται αρχικά να αποχωρήσουν από το σημείο.

«Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία»

«Η πολιτεία οφείλει να διαφυλάσσει τη δημόσια περιουσία από καταστροφές που προκαλούνται από τη δράση οργανωμένων ομάδων που χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό, την τρομοκράτηση και τη βία για να επιβάλουν τις απόψεις τους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Και τόνισε πως «οι φοιτητικές κινητοποιήσεις ουδεμία σχέση έχουν με τη δράση αυτών των μειοψηφικών ομάδων, οι οποίες προσπαθούν να επιβάλουν τη ‘μοναδική αλήθεια’ τους με βίαιες ενέργειες που συντηρούν ένα κλίμα ανασφάλειας, φαλκιδεύουν την ακαδημαϊκή ελευθερία και παρεμποδίζουν τη λειτουργία των ΑΕΙ».

Επισήμανε, τέλος ότι «με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι δημόσιες αρχές μπορούν να επέμβουν στον χώρο του πανεπιστημίου αυτεπάγγελτα, όταν διαπιστώσουν ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις».

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024