Γάζα: Εντός των ημερών θα σταλεί το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω Κύπρου
Οι παραδόσεις βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας χαρακτηρίζονται ολοένα πιο επείγουσα ανάγκη, καθώς η ανθρωπιστική καταστροφή στον πολιορκημένο θύλακο επιδεινώνεται.
Ανθρωπιστική βοήθεια προοριζόμενη για τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας θα μεταφερθεί διά θαλάσσης από την Κύπρο στον θύλακο εντός ημερών, δήλωσε χθες Τετάρτη πηγή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters ενήμερη με το θέμα (στη φωτογραφία του Reuters/Ibraheem Abu Mustafa, επάνω, παιδιά περιμένουν να πάρουν φαγητό από ανθρωπιστική κουζίνα στη Ράφα).
«Θέλουν η βοήθεια να σταλεί προτού αρχίσει το ραμαζάνι»
Δεν είναι σαφές σε αυτό το στάδιο ποια χώρα ή ποιες χώρες προσφέρουν τη βοήθεια, ποια είναι η ποσότητά της, πού θα μεταφερθεί, ή πώς θα διανεμηθεί. Η πηγή του μίλησε για συντονισμό για το ζήτημα με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
«Θέλουν η βοήθεια να σταλεί προτού αρχίσει το ραμαζάνι» (την Κυριακή), εξήγησε, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
Οι παραδόσεις βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας χαρακτηρίζονται ολοένα πιο επείγουσα ανάγκη, καθώς η ανθρωπιστική καταστροφή στον πολιορκημένο θύλακο επιδεινώνεται.
Ο θαλάσσιος διάδρομος
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναμένεται απόψε στην Κύπρο για να συζητήσει διαστάσεις της δημιουργίας θαλάσσιου διαδρόμου για τις παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε χθες το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Αναμένεται να επισκεφθεί υποδομές που θα χρησιμοποιηθούν, ιδίως το λιμάνι της Λάρνακας. Η Κύπρος, 370 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λωρίδας της Γάζας, είναι το πλησιέστερο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης στον παλαιστινιακό θύλακο.
Πηγή: ΑΠΕ
- Αχαΐα: 16 ετών το θύμα του θανατηφόρου τροχαίου στην Πατρών-Πύργου – Πώς έγινε το δυστύχημα
- Συναγερμός στην Κυψέλη – Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Αμοργού
- Δένδιας: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της – «Ουδένα απειλεί»
- Ισπανία: Στην «κατάψυξη» η χώρα – Θερμοκρασίες έως -8°C και πορτοκαλί συναγερμός
- «Φεύγει από την Αλ Ιτιχάντ ο Μιτάι»
- Γερμανία: Δεν θα συμμετάσχει για την ώρα στη Διεθνή Δύναμη Σταθεροποίησης στη Γάζα – Δηλώσεις ΥΠΕΞ
- Έκρηξη σε τζαμί στη Συρία: Αυξήθηκαν στους 8 οι νεκροί – Πολλοί τραυματίες
- «Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει τον Καρέτσα – Ο Λουίς Ενρίκε παρακολουθεί στενά την περίπτωση του»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442