Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παλαιστίνη: Ένα παιδί-σύμβολο του αποκλεισμού της Γάζας, σοκάρει την Δύση για τις ευθύνες της (Βίντεο)

Παλαιστίνη: Ένα παιδί-σύμβολο του αποκλεισμού της Γάζας, σοκάρει την Δύση για τις ευθύνες της (Βίντεο)

Σε κάθε πόλεμο πεθαίνουν χιλιάδες αθώοι, όμως πρώτα πεθαίνουν οι πιο αδύναμοι. Ο Γιαζάν δεν είχε την σωστή διατροφή που επέβαλε η ασθένειά του, με την οποία ζούσε για 9 χρόνια.

Οι γονείς του 9χρονου Γιαζάν αλ Καφάρνα αποκάλυψαν ότι ο γιος τους έχασε δυστυχώς τη ζωή του εξαιτίας της έλλειψης σωστής διατροφής, η οποία ήταν συνέπεια των συνεχιζόμενων καταστροφικών βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Γάζα. Disclaimer: Σε κάθε περίπτωση, ακολουθούν πολύ σκληρές εικόνες, οπότε εφόσον όλο αυτό σας καταβάλει ήδη, καλό είναι να αποχωρήσετε από το παρόν άρθρο.

Είναι ένα από τα παιδιά που πέθαναν στη Γάζα από την πείνα και την έλλειψη σωστής διατροφής. Οι τοπικές ειδήσεις αναφέρουν ότι ο Γιαζάν πέθανε από την πείνα στο νοσοκομείο al-Najjar στη Ράφα τη Δευτέρα. Έχει αναφερθεί ότι συνολικά 16 παιδιά έχουν χάσει με τραγικό τρόπο τη ζωή τους εξαιτίας της ανεπαρκούς πρόσληψης τροφής από τον Οκτώβριο.

Ο Γιαζάν έπασχε από εγκεφαλική παράλυση, η οποία ήταν υπό έλεγχο όλη του την ζωή. Εκτός από τους μήνες του πολέμου και τον αποκλεισμό της Γάζας, όπου ο Γιαζάν δεν είχε την δυνατότητα να βρει την ειδική τροφή που χρειάζονταν, ενώ τις τελευταίες του μέρες, οι γονείς τους μπορούσαν μόνο να βρούν μικρά κομμάτια ψωμί ή σκέτη ζάχαρη για να τον ταΐσουν.

Η θλιβερή ιστορία της οικογένειας αλ Καφάρνα

Ο πατέρας του Γιαζάν μοιράστηκε ένα θλιβερό μήνυμα και μια φωτογραφία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από την έναρξη του πολέμου, όταν ο Γιαζάν ήταν ένα παιδί στην καλύτερη κατάσταση που του επέτρεπε η εγκεφαλική παράλυση.. Σε ένα βίντεο, εξήγησε ότι μετά την έναρξη του πολέμου, η οικογένειά τους δεν μπορούσε πλέον να έχει αρκετή τροφή και ιατρική περίθαλψη.

Είπε ότι ο Γιαζάν έγινε πολύ άρρωστος και υποσιτισμένος, συγκρίνοντας φωτογραφίες από το πώς ήταν πριν με το πόσο αδύνατος είχε γίνει. Το σπαρακτικό μήνυμα του πατέρα του Γιαζάν όσο ακόμα ζούσε, έκανε πολλούς ανθρώπους να νιώσουν πολύ άσχημα για τις ευθύνες της Δύσης και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στη Γάζα. Η οικογένεια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της στη Μπέιτ Χανούν και να πάει στη Ράφα κατά τη διάρκεια των μαχών.

Στο νέο τους μέρος, ήταν εξαιρετικά δύσκολο για αυτούς να προμηθευτούν τα ειδικά τρόφιμα και τη διατροφή που χρειαζόταν ο Γιαζάν για να επιβιώσει. Παρά την προσπάθειά τους για το καλύτερο, η υγεία του Γιαζάν χειροτέρευε μέρα με τη μέρα, δείχνοντας πόσο τρομερός μπορεί να είναι ο πόλεμος, ειδικά για ευάλωτα παιδιά όπως αυτός που χρειάζονται απεγνωσμένα τροφή και ιατρική φροντίδα.

Ένας αδύναμος, πεινασμένος πιτσιρίκος που δεν θύμιζε παιδί από τις κακουχίες

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πολύ θλιβερές και βαθιά σοκαριστικές φωτογραφίες ενός 9χρονου Παλαιστίνιου αγοριού με το όνομα Γιαζάν αλ Καφέρνα διαδόθηκαν ευρέως στο διαδίκτυο. Ο Γιαζάν βρισκόταν στο νοσοκομείο στη Ράφα της Γάζας, εξαιρετικά αδύνατος και πεινασμένος. Αυτές οι εικόνες έδειξαν την τρομερή ανθρωπιστική κρίση που συμβαίνει στη Γάζα.

Με τραγικό τρόπο, τη Δευτέρα ήρθε η είδηση ότι ο μικρούλης απεβίωσε. Αποτελεί μια σκληρή υπενθύμιση του πόσο καταστροφικός είναι ο πόλεμος, ειδικά για τους πιο ευάλωτους ανθρώπους. Ο Γιαζάν ήταν πολύ εύθραυστος, σκελετωμένος, με τα μάτια να φαίνονται τεράστια, σχεδόν εξωγήινα. Έδειχνε πόσο τρομερός ήταν ο πόλεμος για αυτό το αθώο παιδί. Με μεγάλη θλίψη, ο πατέρας του είπε ότι πριν αρχίσουν οι μάχες, ο Γιαζάν μπορούσε να έχει αρκετή τροφή και ιατρική περίθαλψη.

Αλλά μόλις ξεκίνησε ο πόλεμος, δεν μπορούσαν πλέον να έχουν τις βασικές ανάγκες. Το θλιβερό είναι πως δεν μπορούσαν να έχουν καν τις ελάχιστες ανάγκες του παιδιού τακτοποιημένες. Αυτή η έλλειψη διατροφής και ειδικών τροφών έκανε τον Γιαζάν να θυμίσει φάντασμα του παλαιότερου εαυτού του. Η περίπτωση δεν είναι η μοναδική, καθώς πολλές οικογένειες βρίσκονται παγιδευμένες στη βία, που στερούνται τα αυτονόητα αγαθά όπως η τροφή, η υγειονομική περίθαλψη, το καθαρό νερό και την ίδια την αξιοπρέπεια με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά.

Η Δύση παρακαλά το Ισραήλ να επιτρέψει την ανθρωπιστική βοήθεια – Απαιτεί μόνο από τα κράτη που θεωρεί εχθρούς

Την ίδια στιγμή η Δύση παρακαλά και δεν απαιτεί ανθρωπιστική βοήθεια. Απόρροια των αμερικανικών βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Πλέον το όνομα του Γιαζάν θα υπάρχει ως υπενθύμιση της ολοκληρωτικής αποτυχίας του «πολιτισμένου και ανεπτυγμένου» κόσμου, που κοιτάει αφ’ υψηλού τις «τριτοκοσμικές» χώρες.

Η Δύση δεν σκέφτεται να στείλει στρατό στην Γάζα να διανείμει την ανθρωπιστική βοήθεια με «το ζόρι».  Οι ΗΠΑ ήδη αρνήθηκαν, παρότι είναι ο νο1 σύμμαχος του Ισραήλ στην ανθρωπιστική καταστροφή που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι. Δεν θα πάνε οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ για να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί. Τέτοιους λεονταρισμούς τους κάνουν στους εχθρούς του ΝΑΤΟ και όχι στους φίλους. Πρόκειται για το δόγμα «ο δικός μας εγκληματίας πολέμου, είναι καλός εγκληματίας πολέμου ή και καθόλου»

Να υπογραμμιστεί πως δεν αντιμετωπίζουν όλα τα παιδιά στη Γάζα τις προκλήσεις του Γιαζάν, αλλά όλα όσα αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες θα πεθάνουν εξαιτίας της καταστροφής των νοσοκομείων, της έλλειψης ιατροφαρμακευτικού υλικού, της έλλειψης προσωπικού και της έλλειψης τροφής. Τα υπόλοιπα κινδυνεύουν από τις αμερικανικές βόμβες που ρίχνουν τα ισραηλινά αεροπλάνα και τις αμερικανικές οβίδες που ρίχνουν τα ισραηλινά τεθωρακισμένα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024