Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χαμάς: Εξετάζει αντιπρόταση του Ισραήλ με τους όρους για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας

Χαμάς: Εξετάζει αντιπρόταση του Ισραήλ με τους όρους για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας

Η Χαμάς θα μελετήσει την αντιπρόταση του Ισραήλ με τους όρους για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και θα υποβάλει την απάντησή της μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη της, σύμφωνα με στέλεχός της.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς ανακοίνωσε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες του Σαββάτου ότι εξετάζει αντιπρόταση του Ισραήλ σχετικά με τους όρους για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση ομήρων.

Το Ισραήλ έχει καταστήσει σαφές ότι αυτή είναι η «ύστατη στιγμή» για μια συμφωνία

«Σήμερα η Χαμάς έλαβε από τις σιωνιστικές δυνάμεις κατοχής την επίσημη απάντησή τους στη θέση μας, η οποία είχε παραδοθεί στους μεσολαβητές από την Αίγυπτο και το Κατάρ στις 13 Απριλίου.

»Το κίνημα θα μελετήσει αυτήν την πρόταση και θα υποβάλει την απάντησή του μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη της», αναφέρει ο Χαλίλ αλ Χάγια (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Palestine Information Center), αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Το δίλημμα

Νωρίτερα, το ισραηλινό Κανάλι 12, επικαλούμενο μία ανώνυμη πηγή, ανέφερε ότι το Ισραήλ έχει καταστήσει σαφές στους Αιγυπτίους – και κατ’ επέκταση στον ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα, Γιαχία Σινουάρ – ότι αυτή είναι η «ύστατη στιγμή» για μια συμφωνία, διότι, διαφορετικά, οι IDF θα ξεκινήσουν τη χερσαία επιχείρησή τους στη Ράφα.

Η πηγή είπε επίσης ότι το Ισραήλ δεν είναι διατεθειμένο ν’ αφήσει τον Σινουάρ να παρατείνει τις διαπραγματεύσεις. Είναι μια περίπτωση «είτε μια συμφωνία στο εγγύς μέλλον, είτε η Ράφα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Ισραήλ είναι διατεθειμένο να συμβιβαστεί με την απελευθέρωση λιγότερων από τους 40 ζωντανούς ομήρους, όπως είχε προταθεί, αλλά ότι δεν θα συμφωνήσει στην απελευθέρωση μόνο 20 ομήρων, όπως φέρεται να πρότεινε η Χαμάς σε πρόσφατες έμμεσες επαφές (περισσότερα εδώ).

Sports in

Ολυμπιακός: «Προστατεύουμε την ομάδα και τη στηρίζουμε με φωνή, πάθος και καρδιά»

Ο Ολυμπιακός με νέα ενημέρωση του καλεί τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στην αναμέτρηση της Πέμπτης (9/5) με αντίπαλο την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024