Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κανένας για ακόμη μια φορά. Πιέζεται από τα Δεξιά η ΝΔ, κερδισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, χαμένο το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Μειώνεται η ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τη διαφορά να καταγράφεται στο 12,5% σε δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata, για τον τηλεοπτικό σταθμό «Attica».

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ καταγράφει 25,5% και λαμβάνει την πρώτη θέση. Στη δεύτερη βρίσκεται με 13% ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στην τρίτη το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 11%, η Ελληνική Λύση κατατάσσεται τέταρτη με 8,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4%, η Νέα Αριστερά στο 3,5% και στο 3% η «Νίκη».

Ο Κανένας για ακόμη μια φορά, παίρνει… κεφάλι έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων

Εκτός ευρωβουλής μένουν το ΜέΡΑ25 με 2%, όπως και οι «Δημοκράτες» (κόμμα Λοβέρδου), Φωνή Λογικής (κόμμα Λατινοπούλου) και Σπαρτιάτες με 1,5%. Στο 1% καταγράφεται ο «Κόσμος».

Συγκριτικά με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας για τον τηλεοπτικό σταθμό, τον Ιανουάριο του 2024, η ΝΔ υποχωρεί 4,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταγράφει άνοδο 2,5% και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ χάνει 2 μονάδες.

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων για τις ευρωεκλογές, η έρευνα εμφανίζει τη ΝΔ να κινείται από 28 έως 32%, τον ΣΥΡΙΖΑ από 13,5 έως 16,5%, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από 11,5 έως 14,5%, την Ελληνική Λύση από 9 έως 11% και το ΚΚΕ από 8 έως 10%. Κατά την εκτίμηση της δημοσκοπικής εταιρείας, 3,5 έως 5% είναι το εύρος της επιρροής της Πλεύσης Ελευθερίας, 3 έως 4,5% της Νέας Αριστεράς και 2,5 έως 4% της Νίκης.

Εκτίμηση εκλογικής επιρροής

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κανένας

Στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό», οι ερωτηθέντες της δημοσκόπησης απάντησαν 40% «Κανέναν«, 33% τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 6% των Στέφανου Κασσελάκη και Κυριάκου Βελόπουλου. Ο Κανένας, έτσι, για ακόμη μια φορά, παίρνει… κεφάλι έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κανένας

Η ακρίβεια το σημαντικότερο πρόβλημα

Η ακρίβεια εξακολουθεί να διατηρείται στην πρώτη θέση στα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν τους ψηφοφόρους με ποσοστό 46%, ενώ τους εκλογείς επηρεάζουν επίσης η εγκληματικότητα κατά 30%, η διαφθορά και τα σκάνδαλα (25%), τα Τέμπη (24%) και οι εξελίξεις στο ΕΣΥ (19%).

Στο ερώτημα, πώς αντιμετωπίζει η κοινή γνώμη το ενδεχόμενο να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος «γυναικοκτονία», το 65% απαντά θετικά, αδιάφορα το 17% και αρνητικά το 15%.

Πιέζεται από τα Δεξιά η ΝΔ

Στο ερώτημα τι προτίθενται να ψηφίσουν οι εκλογείς που αυτοτοποθετούνται στην κεντροδεξιά, η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ισχυρή (ΝΔ 54%, Ελληνική Λύση 14%).

Η εικόνα όμως αλλάζει, όταν καλούνται να απαντήσουν όσοι αυτοτοποθετούνται στη Δεξιά και την Ακροδεξιά, όπου η ΝΔ πιέζεται από την Ελληνική Λύση (31 έναντι 30%), ενώ 8% εμφανίζεται να παίρνει η Νίκη, 7% η Φωνή Λογικής και 3% οι Σπαρτιάτες.

Το σύνολο των ερωτηθέντων, πάντως, εκτιμά ότι στις ευρωεκλογές τα κόμματα δεξιά της ΝΔ θα καταγράψουν άνοδο (58%), ενώ μόνο το 22% θεωρεί ότι θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.

Πιέζεται από τα Δεξιά η ΝΔ

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024