Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Η Γαλλία καταδικάζει τα «αδικαιολόγητα ισραηλινά πυρά» κατά τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας

Γάζα: Η Γαλλία καταδικάζει τα «αδικαιολόγητα ισραηλινά πυρά» κατά τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας

«Τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών εναντίον αμάχων» που περιμένουν να πάρουν επισιτιστική βοήθεια «είναι αδικαιολόγητα», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας καταδίκασε χθες Πέμπτη τα «αδικαιολόγητα ισραηλινά πυρά» κατά τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα που, σύμφωνα με τη Χαμάς, προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 110 ανθρώπων και τον τραυματισμό 760 άλλων (στη φωτογραφία από το X, επάνω, παιδί που διασώθηκε από τη «σφαγή του ψωμιού»).

«Το Ισραήλ οφείλει να συμμορφώνεται με τους κανόνες διεθνούς δικαίου»

«Τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών εναντίον αμάχων» που περιμένουν να πάρουν επισιτιστική βοήθεια «είναι αδικαιολόγητα», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία επισημαίνεται ότι «το τραγικό περιστατικό» σημειώνεται σε μια στιγμή που όλο και περισσότεροι παλαιστίνιοι άμαχοι υποφέρουν από την πείνα και τις ασθένειες.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας συμπληρώνει ότι περιμένει από τις ισραηλινές αρχές να ρίξουν φως στην υπόθεση, υπογραμμίζοντας πως «το Ισραήλ οφείλει να συμμορφώνεται με τους κανόνες διεθνούς δικαίου και να προστατεύει τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε άμαχους πληθυσμούς», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ομοβροντία πυρών

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι άνθρωποι δέχτηκαν πυρά από κάθε είδους στρατιωτικό εξοπλισμό. Χτυπήθηκαν από drones, από βλήματα πυροβολικού και πυρά σκοπευτών, την ώρα που προσπαθούσαν να προμηθευτούν λίγο αλεύρι για να ταΐσουν τις οικογένειές τους.

Το φορτηγό που θα παρέδιδε την ανθρωπιστική βοήθεια κατέληξε να μεταφέρει νεκρούς και τραυματίες στα υπερπλήρη και μη λειτουργικά νοσοκομεία της βόρειας Γάζας. Αλλοι προσπαθούσαν να μεταφέρουν τραυματίες με κάρα.

Και όλα αυτά ενώ στη βόρεια Γάζα ήδη έχουν πεθάνει δέκα παιδιά από υποσιτισμό και οι προειδοποιήσεις των αρχών και των ανθρωπιστικών οργανώσεων μιλούν για χιλιάδες νεκρούς το αμέσως επόμενο διάστημα εάν δεν υπάρξει ουσιαστική παροχή βοήθειας. Τον τελευταίο μήνα, μάλιστα, η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα έχει μειωθεί στο μισό (περισσότερα εδώ).

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024