Υπέρ της ρύθμισης για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Δένδιας – «Δεν πρέπει να αποτελέσει αφορμή διχασμού»
Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι το ζήτημα αυτό δεν θα πρέπει να αποτελέσει αφορμή μικροκομματικής εργαλειοποίησης
Σε συνέντευξη του, ο Νίκος Δένδιας τάχθηκε υπέρ της διάταξης που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ο υπουργός Άμυνας υπενθύμισε ότι το 2015 είχε ψηφίσει και το σύμφωνο διαβίωσης.
Συγκεκριμένα, στην συνέντευξη του στην «Καθημερινή», ο υπουργός Άμυνας, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, τόνισε «όπως έχει εξηγήσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η επιδίωξη του είναι να ωριμάσει αυτή η συζήτηση στην κοινωνία, πριν έρθει προς εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο». Υπογραμμίζει, επίσης, ότι δεν πρέπει να γίνει αφορμή για τον διχασμό της κοινωνίας αλλά ούτε και να αποτελέσει αφορμή μικροκομματικής εργαλειοποίησης από την αντιπολίτευση.
Ακόμη, ο ίδιος προσθέτει ότι πρέπει όταν έρθει το τελικό κείμενο τότε θα έχουμε πλήρη εικόνα για το τι θα περιλαμβάνει. «Είναι ευνόητο ότι είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, αλλά στο τέλος η κυβέρνηση είναι αυτή που νομοθετεί», εξηγεί. Ο κ. Δένδιας, καταλήγει, λέγοντας ότι για να τοποθετηθεί κάποιος υπεύθυνα θα πρέπει πρώτα να έρθει η τελική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο.
Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Δένδια
«Όπως ανέφερε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, η επιδίωξη του είναι να ωριμάσει η συζήτηση για το ζήτημα αυτό στην κοινωνία, πριν έρθει το νομοσχέδιο προς εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο. Μόνο, τότε, άλλωστε, θα έχουμε πλήρη εικόνα για το τι θα περιλαμβάνει.
Είναι ευνόητο ότι είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, αλλά στο τέλος η κυβέρνηση είναι αυτή που νομοθετεί. Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο ζήτημα δεν πρέπει να αποτελέσει αφορμή διχασμού της κοινωνίας, όπως δεν πρέπει να αποτελέσει και αφορμή μικροκομματικής εργαλειοποίησης από την πλευρά της αντιπολίτευσης.
Σε ό,τι με αφορά, για να τοποθετηθεί κάποιος υπεύθυνα, θα πρέπει πρώτα να έρθει, όπως προανέφερα, η τελική εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο. Να σας υπενθυμίσω, πάντως, ότι το 2015, ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε, είχα υπερψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων».
- Μεγάλο μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις
- Μετρό: Εκτός λειτουργίας ο σταθμός «Σύνταγμα» μετά από απόπειρα αυτοκτονίας
- Κυπαρισσία: Δύο ώρες προσπαθούσαν να επαναφέρουν οι γιατροί το 3χρονο παιδί που πέθανε
- Σε αυτή την ομάδα θέλει να κλείσει την καριέρα του ο Κριστιάνο Ρονάλντο
- Χρέη: Προχωρά η ψηφιακή χαρτογράφηση οφειλών σε Δημόσιο και τράπεζες
- Μητσοτάκης – Ερντογάν έμειναν σε «ήρεμα νερά» και τήρησαν τα συμφωνηθέντα σε μία ακόμα «εθιμοτυπική» συνάντηση
- Νέα κούρσα εξοπλισμών στον ορίζοντα – Με τι όπλα θα γίνει ο επόμενος μεγάλος πόλεμος
- «Στάση / ποτάμι»: Το δυστύχημα των Τεμπών γίνεται θεατρικό έργο στο «Ίσον»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)

















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442