Μπορέλ: Κανείς δεν θα κερδίσει από μία περιφερειακή σύγκρουση στο Λίβανο
Ο Ζοζέπ Μπορέλ επισκέφθηκε τον Λίβανο και εξέφρασε την ανησυχία της ΕΕ για την εντατικοποίηση της ανταλλαγής πυρών στην Μπλε Γραμμή
Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι ο Λίβανος δεν θα πρέπει να παρασυρθεί σε μια περιφερειακή σύγκρουση ως αποτέλεσμα του πολέμου του Ισραήλ με την Χαμάς.
Μιλώντας κατά την επίσκεψή του στον Λίβανο το Σάββατο, ο Μπορέλ είπε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να αποφευχθεί μια περιφερειακή κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και προειδοποίησε το Ισραήλ ότι «κανένας δεν θα βγει κερδισμένος από μια περιφερειακή σύγκρουση».
«Ανησυχητική η ανταλλαγή πυρών κατά μήκος της Μπλε Γραμμής»
Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής έκανε τα παραπάνω σχόλια στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, έπειτα από συνομιλίες που είχε με ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους για την κατάσταση εντός και πέριξ της Γάζας, περιλαμβανομένου του αντίκτυπου που έχει ο πόλεμος και της κατάστασης στα ισραηλινολιβανικά σύνορα.
The situation in southern Lebanon, the impact of the Gaza war and the situation in Syria were at the heart of discussions with PM @Najib_Mikati .
We agreed to work together through diplomacy towards deescalation and long-term stability, which are in the interest of everyone. pic.twitter.com/qPdlnZjfGG
— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) January 6, 2024
«Βλέπουμε μια ανησυχητική εντατικοποίηση ανταλλαγής πυρών κατά μήκος της Μπλε Γραμμής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζοζέπ Μπορέλ.
Μετά την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τον νότιο Λίβανο το 2000, έπειτα από 22 χρόνια κατοχής, ο ΟΗΕ χάραξε μια «Μπλε Γραμμή» ορίζοντας τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)




















![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442