Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ζοζέπ Μπορέλ: Ο κόσμος πρέπει να επιβάλει λύση στη σύγκρουση στη Γάζα

Ζοζέπ Μπορέλ: Ο κόσμος πρέπει να επιβάλει λύση στη σύγκρουση στη Γάζα

Να επιβληθεί λύση «από έξω» στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να επιβάλει μια λύση στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς καθώς οι εμπόλεμες πλευρές δεν μπορούν να συμβιβαστούν, δήλωσε σήμερα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.

«Πιστεύω πως έχουμε μάθει αυτά τα 30 χρόνια πως η λύση πρέπει να επιβληθεί απ’έξω επειδή τα δύο μέρη δεν θα μπορέσουν ποτέ να καταλήξουν σε συμφωνία», δήλωσε σε εκδήλωση στη Λισαβόνα, προειδοποιώντας επίσης πως, «αν αυτή η τραγωδία δεν τελειώσει σύντομα, ολόκληρη η Μέση Ανατολή μπορεί να καταλήξει στις φλόγες».

«Αυτό που συνέβη χθες με τον θάνατο ενός από τους ηγέτες της Χαμάς είναι ένας ακόμη παράγοντας που θα μπορούσε να ωθήσει τη σύγκρουση στην κλιμάκωση»

Ο πόλεμος έφθασε στον Λίβανο την Τρίτη με τη δολοφονία στη Βηρυτό του αναπληρωτή ηγέτη της Χαμάς, Σάλεχ αλ-Αρούρι, σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Το Ισραήλ δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε ότι τον σκότωσε.

«Αυτό που συνέβη χθες με τον θάνατο ενός από τους ηγέτες της Χαμάς είναι ένας ακόμη παράγοντας που θα μπορούσε να ωθήσει τη σύγκρουση στην κλιμάκωση», δήλωσε ο Μπορέλ, προσθέτοντας ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Λιβάνου, για να «διερευνήσει τρόπους εξόδου» από τη σύγκρουση.

Ο Μπορέλ δήλωσε επίσης ότι θα υποβάλει στα κράτη μέλη της ΕΕ πρόταση για τη δημιουργία μιας αποστολής που θα συμβάλει στην ασφάλεια στην Ερυθρά Θάλασσα. Η πρόταση πρόκειται να παρουσιαστεί την Πέμπτη και θα απαιτήσει ομοφωνία μεταξύ των κρατών μελών για να προχωρήσει, είπε.

Sports in

Το Σαν Μαρίνο… τρολάρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Παίξτε εναντίον μας, σας παρακαλώ» (pic)

Γέλιο προκαλεί πλέον η κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία… γλέντησε και το Σαν Μαρίνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024