Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Ο επικεφαλής του ΠΟΥ καταδίκασε την δολοφονική ισραηλινή επίθεση στο νοσοκομείο αλ-Αμάλ

Γάζα: Ο επικεφαλής του ΠΟΥ καταδίκασε την δολοφονική ισραηλινή επίθεση στο νοσοκομείο αλ-Αμάλ

Ο δρ. Τέντρος Γκεμπρεγιέσους καταδίκασε με τον πιο απόλυτο τρόπο την δολοφονική επίθεση που στοίχισε την ζωή σε πέντε Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους ένα μωρό 5 ημερών.

Ο Τέντρος Γκεμπρεγιέσους δήλωσε ότι εκφράζει τη λύπη του για την επίθεση στο νοσοκομείο al-Amal που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Παλαιστινιακής Εταιρείας Ερυθράς Ημισελήνου (PRSC), λέγοντας ότι υπέστη σοβαρές ζημιές το εκπαιδευτικό κέντρο της PRCS που βρίσκεται στο συγκρότημα. Τα νοσοκομεία της Γάζας αποτελούν συχνό στόχο ισραηλινών επιθέσεων.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ πρόσθεσε ότι στελέχη του οργανισμού επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις για να εξετάσουν τις ζημιές μετά την επίθεση την Τρίτη. Είπε ότι «έγιναν μάρτυρες εκτεταμένων ζημιών και εκτοπισμού αμάχων».

Στην φονική επίθεση έχασαν την ζωή τους άμαχοι, ανάμεσά τους ένα μωρό πέντε ημερών

«Οι σημερινοί βομβαρδισμοί είναι ασυνείδητοι», δήλωσε ο Γκεμπρεγιέσους. «Το σύστημα υγείας της Γάζας έχει ήδη γονατίσει, με τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και της βοήθειας να εμποδίζονται συνεχώς στις προσπάθειές τους να σώσουν ζωές λόγω των εχθροπραξιών». Η ισραηλινή επίθεση σκότωσε τουλάχιστον πέντε αμάχους, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού πέντε ημερών, δήλωσε η Παλαιστινιακή Εταιρεία Ερυθράς Ημισελήνου.

Οι πληροφορίες που δίνει ο διευθυντής του ΠΟΥ για την επίθεση

Στο εκτεταμένο μήνυμα του Διευθυντή του ΠΟΥ αναφέρεται πως «Από τις επιθέσεις, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο, σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε άμαχοι, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος 5 ημερών. 14.000 άνθρωποι βρίσκουν καταφύγιο στο νοσοκομείο στην πολιορκημένη πόλη Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα. Πολλοί από αυτούς έχουν πλέον φύγει και όσοι έχουν απομείνει φοβούνται εξαιρετικά για την ασφάλειά τους και σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν ένα μέρος στο οποίο είχαν στραφεί για καταφύγιο και προστασία.

Τα νοσοκομεία, τα ασθενοφόρα, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και οι άνθρωποι που αναζητούν περίθαλψη πρέπει να προστατεύονται, ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Οι σημερινοί βομβαρδισμοί είναι ασυνείδητοι.Το σύστημα υγείας της Γάζας έχει ήδη γονατίσει, με τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και της βοήθειας να εμποδίζονται συνεχώς στις προσπάθειές τους να σώσουν ζωές λόγω των εχθροπραξιών.

Συμμετέχω στις διεθνείς εκκλήσεις για άμεση κατάπαυση του πυρός, συμπεριλαμβανομένων επειγουσών ενεργειών για να εξασφαλιστεί η επιταχυνόμενη και απρόσκοπτη ροή τροφίμων, ιατρικών προμηθειών, νερού και άλλων βασικών ειδών σε εκατομμύρια αμάχους που αναγκάζονται να ζουν σε ανείπωτες συνθήκες πείνας, εξάπλωσης ασθενειών και έλλειψης υγιεινής και αποχέτευσης. Οι κάτοικοι της Γάζας εξακολουθούν να λαμβάνουν μόνο ένα κλάσμα των προμηθειών στις οποίες είχαν πρόσβαση πριν από τον πόλεμο, όπως επίσης μόνο ένα κλάσμα των κατοίκων της Γάζας που χρειάζονται ιατρική εκκένωση εκκενώνεται. Αυτό είναι απαράδεκτο υπό το πρίσμα της τρομερής ανθρωπιστικής καταστροφής που εκτυλίσσεται επί τρεις μήνες».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024