Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κέβιν Ντε Μπρόινε: O «mastermind» της Μάντσεστερ Σίτι και ολόκληρης της Premier League (vids)

Κέβιν Ντε Μπρόινε: O «mastermind» της Μάντσεστερ Σίτι και ολόκληρης της Premier League (vids)

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έχασε τη μισή σεζόν, όμως από τότε που επέστρεψε κάνει... όργια και αποδεικνύει πως είναι το απόλυτο «κομπιούτερ» στο Νησί, μοιράζοντας τη μία ασίστ μετά την άλλη

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να ξεκίνησε τη σεζόν πολύ μέτρια και να είχε μείνει πίσω από τη Λίβερπουλ και την Άρσεναλ, όμως αντιμετώπιζε πολλά και σοβαρά θέματα με απουσίες και τραυματισμούς. Το πιο σημαντικό ήταν χωρίς αμφιβολία ο τραυματισμός του Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος έχασε σχεδόν όλο το πρώτο μισό της σεζόν.

O Βέλγος σούπερ σταρ είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στην επίθεση και στη δημιουργία της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του 21ου αιώνα στην Premier League, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα.

Η απουσία του στο πρώτο μισό πόνεσε τους «πολίτες», όμως από την ημέρα που επέστρεψε και μετά, στις 13 Ιανουαρίου του 2024 κάνει… θραύση και έχει αλλάξει επίπεδο τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ντε Μπρόινε έχει αγωνιστεί σε 21 παιχνίδια τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις με τους «τρεμπλούχους».

Δεν είναι καν τα μισά από όσα έχει παίξει η ομάδα του, όμως οι αριθμοί του προκαλούν… τρόμο. Δεν είναι τα τέρματα που σκοράρει, αλλά ο τρόπος που μοιράζει τις ασίστ. Ο απίστευτος «mastermind» της Σίτι και ολόκληρης της Premier League, έχει χάσει 33 παιχνίδια από τα 54 της αγγλικής ομάδας, όμως έχει καταφέρει ξανά κάτι μοναδικό.

Είναι πρώτος σε ασίστ από όλους τους ποδοσφαιριστές της Premier League με 14 μαζί με τον Μπουκάγιο Σάκα, ο οποίος έχει τον ίδιο αριθμό με 45 συμμετοχές όμως. Μιλάμε για μία «μηχανή» ασίστ, αφού έχει παίξει λιγότερα από τα μισά ματς σε σχέση με τον Άγγλο της Άρσεναλ και αποτελεί τον κορυφαίος εν ενεργεία δημιουργό στο Νησί.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε μάλιστα, στην αναμέτρηση με τη Νότιγχαμ Φόρεστ όπου επικράτησε με 2-0 η Σίτι είχε και τις δύο ασίστ στα γκολ της ομάδας του, φτάνοντας συνολικά τις 168 με τα «γαλάζια». Σε 377 παιχνίδια με τους «πολίτες» έχει και 102 τέρματα, ενώ πλέον έφτασε τα 18 παιχνίδια στην καριέρα του στην Premier League με 2 και παραπάνω ασίστ, κάτι που τον καθιστά στην κορυφή όλων των εποχών της διοργάνωσης.

Ο Βέλγος σούπερ σταρ σε 21 ματς φέτος έχει 6 γκολ και 16 ασίστ και η συνεισφορά του είναι τεράστια προκειμένου να επιστρέψει η Σίτι στην κορυφή και να κρατάει την τύχη στα χέρια της για το 4ο σερί πρωτάθλημα, όπου θα γράψει ιστορία. Αν το κατακτήσει θα γίνει η μοναδική ομάδα στο Νησί που θα έχει καταφέρει κάτι τέτοιο, αφού μέχρι πρότινος η Γιουνάιτεντ είχε δύο φορές 3 σερί κατακτήσεις και η Σίτι μέχρι φέτος άλλη μία. Και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε και η επιστροφή του είναι κλειδί…

Sports in

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο: Πέμπτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού περιοδικού Forbes, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι πολύ ψηλά στη λίστα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024