Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Νέα αναδίπλωση των δυνάμεών της στα ανατολικά του Χαρκόβου

Ουκρανία: Νέα αναδίπλωση των δυνάμεών της στα ανατολικά του Χαρκόβου

Σε ορισμένες περιοχές του Χαρκόβου οι ουκρανικές δυνάμεις ανασυγκροτούνται σε πιο πλεονεκτικές θέσεις, ως αποτέλεσμα σφοδρών ρωσικών πυρών, σύμφωνα με το επιτελείο της Ουκρανίας.

Το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε το βράδυ χθες Τετάρτη ότι μετακινεί στρατεύματα στην περιοχή του Κουπιάνσκ, στα ανατολικά του Χαρκόβου – της δεύτερης μεγαλύτερης ουκρανικής πόλης μετά την πρωτεύουσα Κίεβο – λόγω των σφοδρών πυρών από τις ρωσικές δυνάμεις, που σφίγγουν ασφυκτικά τον κλοιό γύρω τους (στη φωτογραφία από Kharkiv Regional Prosecutor’s Office via Reuters, επάνω, ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο).

Στην ευρύτερη περιοχή του Κουπιάνσκ μαίνονται οι σφοδρότερες μάχες των τελευταίων μηνών

«Σε ορισμένες περιοχές, ως αποτέλεσμα σφοδρών εχθρικών πυρών, οι μονάδες μας ανασυγκροτούνται σε πιο πλεονεκτικές θέσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του ουκρανικού επιτελείου.

Το Κουπιάνσκ κατελήφθη από ρωσικά στρατεύματα λίγες εβδομάδες μετά την εισβολή, αλλά απελευθερώθηκε γρήγορα από τις ουκρανικές δυνάμεις. Στην ευρύτερη περιοχή μαίνονται οι σφοδρότερες μάχες των τελευταίων μηνών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Να διαφυλάξουμε τις ζωές»

Το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε και το βράδυ της Τρίτης ότι μετακινεί στρατεύματα από τις θέσεις που κατείχαν στο βόρειο τμήμα της περιφέρειας του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), λόγω των σφοδρών πυρών από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Σε ορισμένους τομείς στις περιοχές Λουκιάντσι και Βοβτσάνσκ, μονάδες μετακινήθηκαν σε πιο πλεονεκτικές θέσεις εξαιτίας εχθρικών πυρών και επιθέσεων, προκειμένου να διαφυλάξουμε τις ζωές των στρατιωτών μας και ν’ αποφύγουμε απώλειες», ανέφερε η ανακοίνωση του ουκρανικού επιτελείου.

Ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Σίρσκι, παραδέχθηκε την Κυριακή, όπως μετέδωσε ο Guardian, ότι η κατάσταση στη βορειοανατολική περιοχή του Χαρκόβου είναι «δύσκολη».

Sports in

Γεμάτοι περηφάνια οι σημαιοφόροι Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη (pics+vid)

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κρατούν περήφανοι την ελληνική σημαία, με όλη την ελληνική αποστολή να απολαμβάνει τις στιγμές.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024