Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χεζμπολάχ: Όλος ο Λίβανος θα είναι εκτεθειμένος αν δεν αντιδράσουμε στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς

Χεζμπολάχ: Όλος ο Λίβανος θα είναι εκτεθειμένος αν δεν αντιδράσουμε στη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις στα νότια σύνορα του Λιβάνου άνοιξαν μια «ιστορική ευκαιρία» για την χώρα να απελευθερώσει τα εδάφη της που κατέχονται από το Ισραήλ

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, δήλωσε την Παρασκευή σε ομιλία του ότι ολόκληρος ο Λίβανος θα είναι εκτεθειμένος, αν το σιιτικό ένοπλο κίνημα δεν αντιδράσει στη δολοφονία του δεύτερου στην ιεραρχία της Χαμάς, Σάλεχ αλ Αρούρι, στη Βηρυτό.

Ο Νασράλα τόνισε ότι οι τρέχουσες επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ στα νότια σύνορα ανοίγουν μια «ιστορική ευκαιρία» για τον Λίβανο να απελευθερώσει τη γη του, που κατέχει το Ισραήλ, και ότι η ισλαμική αντίσταση στο Ιράκ ανοίγει επίσης μια «ιστορική ευκαιρία» να απαλλαγεί από την αμερικανική παρουσία η χώρα αυτή.

Σε άλλη περίπτωση, αν το Ισραήλ τα καταφέρει στη Γάζα, ο νότιος Λίβανος θα είναι ο επόμενος, προειδοποίησε.

Η Χεζμπολάχ θα απαντήσει στη δολοφονία του Αρούρι, αλλά η απόφαση για τη φύση της απάντησης «περιλαμβάνει τις εξελίξεις επί του εδάφους, ανεξάρτητα από τον τόπο και τον χρόνο»

Παράλληλα, σημείωσε ότι το σιιτικό ένοπλο κίνημα – που υποστηρίζεται από το Ιράν – έχει πραγματοποιήσει περίπου 670 στρατιωτικές επιχειρήσεις στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ από τις 8 Οκτωβρίου.

Πρόσθεσε ότι η Χεζμπολάχ έχει καταστρέψει «μεγάλο αριθμό ισραηλινών οχημάτων και αρμάτων μάχης».

Η απάντηση για τη δολοφονία Αρούρι θα έρθει

«Οι Λιβανέζοι ιστορικά έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας του Ισραήλ, αλλά τώρα αυτοί που φεύγουν είναι οι Ισραηλινοί», είπε αναφερόμενος στους κατοίκους των βόρειων περιοχών που έχουν εκκενωθεί, εξαιτίας της σύγκρουσης των IDF με τη Χεζμπολάχ.

«Το Ισραήλ καθιέρωσε κάποτε μια ζώνη ασφαλείας στο νότιο τμήμα του Λιβάνου – σήμερα, η ζώνη ασφαλείας βρίσκεται στο βόρειο Ισραήλ. Οι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ έχουν άδικο να απαιτούν πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ, δεν θα τους βοηθήσει. Αντίθετα, αυτό που θα τους βοηθήσει να επιστρέψουν στα σπίτια τους είναι να πιέσουν την κυβέρνηση να σταματήσει την επιθετικότητα στη Γάζα», σημείωσε.

Σε σχέση με τη δολοφονία Αρούρι, ο Νασράλα ανέφερε ότι όλος ο Λίβανος θα εκτεθεί αν η Χεζμπολάχ δεν αντιδράσει στη δολοφονία τού αναπληρωτή επικεφαλής της Χαμάς στη Βηρυτό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Χεζμπολάχ θα απαντήσει στη δολοφονία του Αρούρι, αλλά η απόφαση για τη φύση της απάντησης «περιλαμβάνει τις εξελίξεις επί του εδάφους, ανεξάρτητα από τον τόπο και τον χρόνο».

Αναφορικά με τις ΗΠΑ, ο Νασράλα ανέφερε ότι οι ίδιες εξαπλώνουν τον πόλεμο στην περιοχή με τη στοχοποίηση των Χούθι.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024