Μυθικό παιχνίδι, με τέσσερις παρατάσεις, ρεκόρ πόντων και νικήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης (130-126)
Απίστευτο παιχνίδι στη Μαδρίτη, με τη Ρεάλ να κερδίζει με 130-126 την Εφές έπειτα από 4 παρατάσεις – Ρεκόρ πόντων σε ματς της Euroleague – Η βαθμολογία.
Σε ένα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε έπειτα από ΤΕΣΣΕΡΙΣ παρατάσεις, η Ρεάλ Μαδρίτης έκαμψε την αντίσταση της Αναντολού Εφές με σκορ 130-126 και βελτίωσε το ρεκόρ της σε 17-2, με τους Τούρκους να πέφτουν στο 7-12 και οι πιθανότητές τους για είσοδο έστω στα play-in να μειώνονται.
Ενα από τα καλύτερα παιχνίδια στην ιστορία της Euroleague, με τους 256 πόντους να αποτελούν ρεκόρ διοργάνωσης.
Η Εφές έχασε «χρυσή» ευκαιρία για μία μεγάλη νίκη στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, καθώς… κατάφερε να χάσει προβάδισμα 9 πόντων με σερί 9-0 από τη Ρεάλ δύο λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης παράτασης και έτσι τελικά ηττήθηκε μετά και την 4η παράταση σε ένα χιτσκοκικό ματς.
Ο Παναθηναϊκός πήρε τεράστιο «διπλό» νικώντας με 82-81 και ανέβηκε στο 11-8, μαζί με Ολυμπιακό, Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι Τελ Αβίβ και παρέμεινε στην 4η θέση της βαθμολογίας.
Η Άλμπα αποδείχθηκε πολύ… χαμηλό εμπόδιο για τη σούπερ φορμαρισμένη Βίρτους Μπολόνια η οποία έκανε «περίπατο» στο Βερολίνο, επικρατώντας με 83-68,, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 14-5 και κλείνοντας τη «διαβολοβδομάδα» με «2Χ2» νίκες.
Η Αρμάνι Μιλάνο χρειάστηκε ένα διάστημα τριών λεπτών για να… καθαρίσει τη νίκη απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου (76-62). Μάλιστα, οι Ιταλοί πήραν και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Στο 8-11 πλέον και οι δύο ομάδες.
Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε από το -10 στις αρχές της τέταρτης περιόδου (62-72, 32′) και με μπροστάρη τον Γιαν Βέσελι, ολοκλήρωσε την ανατροπή απέναντι στην Μπασκόνια, επικρατώντας με 89-85 και βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 13-6. Στο 10-9 οι Βάσκοι.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Χάποελ Τελ Αβίβ με 92-83, χάρη στην οποία μπορεί να ελπίζει ακόμη και στην κορυφή της Euroleague στην κανονική περίοδο.
Ο Ολυμπιακός ήταν «αγκαλιά» με τη νίκη τη Βαλένθια, όμως δύο 2/3 βολές του Ντε Λαρέα με 2,9'' για τη λήξη και στη συνέχεια ένα άστοχο τρίποντο του εξαιρετικού ως τότε Φουρνιέ οδήγησαν σε ήττα....