Γλυπτά του Παρθενώνα: Το αιχμηρό σκίτσο του Αρκά
Με ένα σκίτσο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, μας καλημερίζει ο Αρκάς.
Ξανά στην επικαιρότητα βρίσκεται το ζήτημα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, μετά την απρέπεια του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την συνάντηση του με τον Έλληνα ομόλογο του, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Αρκάς αφιέρωσε το σημεριό του σκίτσο στα Γλυπτά του Παρθενώνα, δημιουργώντας μία κεφαλή αλόγου από την συλλογή των αρχαιοτήτων που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Γράφει δε «Δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Ανήκουν όμως στον Παρθενώνα που επίσης δεν είναι ιδιοκτησία κανενός»
Όπως ήταν φυσικό το σκίτσο διακινήθηκε πολύ γρήγορα στο διαδίκτυο, με τους χρήστες των social media να σχολιάζουν τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα που προέκυψε που μονοπωλεί, τόσο σε ελληνικά, όσο και σε διεθνή ΜΜΕ.
Δείτε το σκίτσο του Αρκά

Ο Αρκάς σχολιάζει με τον δικό του τρόπο τις τελευταίες εξελίξεις
Λίγα λόγια για τον σκιτσογράφο
Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά Ο Κόκκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε.
Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο.
Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα. Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει.
- ΠΑΣΟΚ: Δικαίωση για τα θύματα και όλους τους δημοκράτες η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή
- Τέλος στην περιπέτεια του Γιασικεβίτσιους – Έφυγε από το Ντουμπάι
- Χρυσή Αυγή: «Μία ιστορική μέρα, μία μεγάλη νίκη για την κοινωνία μας» – Μάγδα Φύσσα για την απόφαση του Εφετείου
- Ένας στους πέντε Ευρωπαίους θεωρεί τις ΗΠΑ «απειλή»: Μήπως ο Τραμπ σπρώχνει την ΕΕ στην αγκαλιά της Κίνας;
- Ιωάννινα: Τρύπα σε δρόμο «κατάπιε» όχημα καθαριότητας
- Ντουμπάι: «Μόλις επιτραπεί θα επαναπατριστούν όλοι οι Έλληνες» – Ο Γιάννης Λοβέρδος για τους εγκλωβισμένους
- Το «τρομακτικό» πρόγραμμα της Νιούκαστλ: Δίνει 6 σπουδαία ματς σε 19 μέρες (pic)
- Ο χειμώνας επιστρέφει: Η κινηματογραφική μεταφορά του Game of Thrones βρίσκεται στα σκαριά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442