Ισραήλ: Το προσωπικό νοσοκομείου της Γάζας αρνείται την εντολή για εκκένωση
Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο στρατός έδωσε στο νοσοκομείο μόλις δύο ώρες για την εκκένωση και στη συνέχεια του έδωσε περισσότερο χρόνο,
Το προσωπικό του νοσοκομείου της Γάζας, δεν θα συμμορφωθεί με την εντολή του ισραηλινού στρατού για εκκένωση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.
«Την Παρασκευή έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον ισραηλινό στρατό που μας ζητούσε να εκκενώσουμε το νοσοκομείο», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο Ahmed Muhanna του νοσοκομείου al-Awda στην Jabalia. «Αυτό δεν είναι δυνατόν», πρόσθεσε.
«Το προσωπικό του νοσοκομείου είναι αποφασισμένο να παραμείνει και να παράσχει υγειονομική περίθαλψη στους ασθενείς»
«Κάποιοι ασθενείς απομακρύνθηκαν, αλλά κάποιοι άλλοι ασθενείς δεν μπορούν να μεταφερθούν λόγω της σοβαρής κατάστασής τους», είπε, αναφέροντας ότι το νοσοκομείο παρέχει εντατική ιατρική φροντίδα σε πέντε ασθενείς.
«Το προσωπικό του νοσοκομείου, συμπεριλαμβανομένων 35 γιατρών και ιατρικών βοηθών, είναι αποφασισμένο να παραμείνει και να παράσχει υγειονομική περίθαλψη στους ασθενείς», είπε.
Νωρίτερα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο στρατός έδωσε στο νοσοκομείο μόλις δύο ώρες για την εκκένωση και στη συνέχεια του έδωσε περισσότερο χρόνο, αλλά η εντολή εκκένωσης παραμένει σε ισχύ.
Νέο τελεσίγραφο
Στο μεταξύ, νέο μήνυμα προς τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας έστειλαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις λίγες ώρες μετά την εκπνοή της 24ωρης διορίας εκκένωσης από το βόρειο τμήμα της περιοχής προς τον νότο.
Το πρωί του Σαββάτου (14/10), ο ισραηλινός στρατός ενημέρωσε ότι δίνει διορία 6 ωρών επιπλέον, συγκεκριμένα από τις 10 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα προκειμένου οι Παλαιστίνιοι πολίτες της Γάζας να μετακινηθούν προς τον νότο.
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442