Μπενιαμίν Νετανιάχου: Συνάντηση με τον Έλον Μασκ κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ
Η συνάντηση Μπενιαμίν Νετανιάχου και Έλον Μασκ προγραμματίζεται να γίνει τη Δευτέρα, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ, ιδιοκτήτη εταιρειών-κολοσσών του τομέα της τεχνολογίας, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του πρώτου χθες Πέμπτη.
Η συνάντηση προγραμματίζεται να γίνει τη Δευτέρα, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ.
Ο Έλον Μασκ κατηγορεί την ADL για συκοφαντική δυσφήμιση και τη μείωση των πωλήσεων της πλατφόρμας Χ.
Ο κ. Μασκ τελευταία κατηγορείται για αντισημιτισμό, αφού καταφέρεται με σφοδρότητα εναντίον του μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος –επιζήσαντα του ολοκαυτώματος– και της εδρεύουσας στη Νέα Υόρκη ισραηλιτικής οργάνωσης ADL (Anti-Defamation League, «Ένωση κατά της Δυσφήμισης», ενν. των Εβραίων).
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Νετανιάχου σκοπεύει να πάει στην Καλιφόρνια προτού μεταβεί στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.
Θα συναντηθεί με τον Μπάιντεν;
Δεν είναι σαφές μέχρι τώρα αν ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Οι δυο ηγέτες είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν «το φθινόπωρο», αλλά δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.
Παρατηρητές θεωρούν το γεγονός πως δεν έχει αναγγελθεί συνάντηση ένδειξη της δυσαρέσκειας του κ. Μπάιντεν για την πολιτική της κυβέρνησης του κ. Νετανιάχου, της πιο δεξιάς στην ιστορία του Ισραήλ.
Ο Έλον Μασκ αγόρασε την πλατφόρμα X (πρώην Twitter) τον Οκτώβριο, έναντι 44 δισεκ. δολαρίων, υποσχόμενος περισσότερη «ελευθερία του λόγου». Διαφημιστές εγκατέλειψαν την πλατφόρμα φοβούμενοι την αρνητική δημοσιότητα. Τα διαφημιστικά έσοδα της εταιρείας παραμένουν μειωμένα σχεδόν κατά το ήμισυ σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την εξαγορά.

Ο Έλον Μασκ
Υπό τον κ. Μασκ, λογαριασμοί που εξέφραζαν ακροδεξιές απόψεις αποκαταστάθηκαν και υιοθετήθηκε η προσέγγιση του περιορισμού της διάδοσης μηνυμάτων μίσους, αντί της διαγραφής τους.
Ερευνητές του Center for Countering Digital Hate (CCDH, «Κέντρο καταπολέμησης του λόγου μίσους στον ψηφιακό κόσμο») τόνισαν σε έκθεση που δημοσιοποίησαν αυτή την εβδομάδα ότι από τις 300 αντισημιτικές και ρατσιστικές αναρτήσεις που καταγγέλθηκαν στην πλατφόρμα X, οι 259 παρέμεναν αναρτημένες μια εβδομάδα αργότερα.
Ο Έλον Μασκ κατηγορεί την ADL για συκοφαντική δυσφήμιση και τη μείωση των πωλήσεων της πλατφόρμας. Πριν από μερικές ημέρες, οργάνωσε «δημοψήφισμα» μέσω Χ με το ερώτημα εάν θα έπρεπε να της απαγορευθεί η πρόσβαση.
Η ADL επικρίνει έντονα –μεταξύ άλλων– τα αλλεπάλληλα ξεσπάσματα του κ. Μασκ εναντίον του 92χρονου κ. Σόρος, στον οποίο ο ιδιοκτήτης του X προσάπτει πως «μισεί την ανθρωπότητα».
Ο επενδυτής και φιλάνθρωπος βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο της δεξιάς και της ακροδεξιάς στις ΗΠΑ κι όχι μόνο.
Ο Έλον Μασκ διαβεβαίωσε στις αρχές του μήνα πως «είμαι υπέρ της ελευθερίας του λόγου, αλλά εναντίον του αντισημιτισμού οποιουδήποτε είδους».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σε νοσοκομείο τη Μόσχας νοσηλεύτηκε ο Ραμζάν Καντίροφ – «Με δυσκολία τον επανέφεραν στη ζωή»
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
- Μετά τη Λίβερπουλ την…πάτησε και η Μάντσεστερ Σίτι (0-0) – Χωρίς γκολ και η Τότεναμ (0-0)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]
- «Καθοδόν για τη Μακάμπι ο Ταϊρίκ Τζόουνς», αναφέρουν στο Ισράηλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)























![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442