Ρίσι Σούνακ: «Ξύλινος λόγος – Ήταν σαν να μιλούσε ένα ρομπότ» – Τα πρώτα σχόλια του βρετανικού Τύπου
Το πολυαναμενόμενο πρώτο δημόσιο μήνυμα του Σούνακ δεν εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους δημοσιογράφους που το βρήκαν αμήχανο, ξύλινο και χωρίς χαρακτήρα
Ο Ρίσι Σούνακ είναι ο τρίτος πρωθυπουργός σε λιγότερο από δύο μήνες που θα αναλάβει τα ηνία του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην εξαιρετικά σύντομή ομιλία του – που διήρκησε σχεδόν ενάμισι λεπτό – εμφανίστηκε «ενωτικός» και «ταπεινός» θέλοντας να σηματοδοτήσει αλλαγή στάσης σε σχέση με τον Μπόρις Τζόνσον και ως ένα βαθμό και με τη Λιζ Τρας. Ωστόσο, κατά τα άλλα ο βρετανικός Τύπος μάλλον του επεφύλαξε αυστηρή κριτική καθώς φάνηκε αμήχανος και χωρίς χαρακτήρα στην ομιλία του ενώ δεν ανέφερε κάτι καινούριο πέρα από κοινοτυπίες.
Μάλιστα δεν πέρασε ασχολίαστο το γεγονός ότι μίλησε διαβάζοντας από οτοκιού, κάτι που φάνηκε στο βίντεο, και έκανε μία αμήχανη παύση στο τέλος της ομιλίας του. Η πολιτική ανταποκρίτρια του Sky News, Liz Bates, σχολιάζοντας το απότομο κλείσιμο της ομιλίας του ανέφερε ότι ήταν «σαν να παρακολουθείς ένα πολιτικό ρομπότ» και πρόσθεσε ότι αργά ή γρήγορα ο Σούνακ θα αναγκαστεί να βγει στο προσκήνιο της βρετανικής πολιτικής σκηνής.
- Διαβάστε επίσης: Ρίσι Σούνακ: Από την Goldman Sachs στη Ντάουνινγκ Στριτ
«Στην ομιλία του, ήταν πολύ σύντομος, μπήκε στο θέμα, εμφανίστηκε ως επιδέξιος, επαγγελματίας – ήταν σχεδόν σαν να παρακολουθούμε ένα πολιτικό ρομπότ. Δεν θα μπορούσα να πω τίποτα άλλο: «Θα πρέπει να δείξει λίγο περισσότερο τον χαρακτήρα του», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ξύλινος λόγος με κλισέ
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Guardian. «Αυτό μόλις και μετά βίας μετράει ως ομιλία. Ο λόγος του Σούνακ ήταν ξύλινος και το περιεχόμενο των λεγομένων του δεν κατάφερε να απομακρυνθεί από τα κλισέ». Ωστόσο αναγνωρίζει ως θετικό στοιχεί τις ευχαριστίες του στη Λιζ Τρας τις οποίες χαρακτηρίζει γενναιόδωρες αλλά και την αναφορά στην «ακεραιότητα και ταπεινότητα» που «υποδηλώνει ότι θέλει να αποστασιοποιηθεί από τους προκατόχους του».
Δείτε την πρώτη ομιλία του Σούνακ ως πρωθυπουργού της Βρετανίας
- Χιμένεθ: «Το γκολ του Ντουντού έπρεπε να μετρήσει!»
- Επιχείρηση «Σούρουπο»: Η Βρετανία θα αναπτύξει νέο βαλλιστικό πύραυλο για την άμυνα της Ουκρανίας
- Ιταλία: Φύλακας στο εργοτάξιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων πέθανε από το κρύο
- Economist: Η Γαλλία παρέλυσε… και φταίνε όλοι
- Νίκολιτς: «Κάναμε πολλά λάθη, ούτε ένας παίκτης δεν είχε την απόδοση που θα έπρεπε»
- Αγρότες: Δύο συναντήσεις Μητσοτάκη, με τους εκπροσώπους των μπλόκων – Διαβουλεύσεις για τα διαδικαστικά
- Η διαιτησία του Σάγκι επιβεβαίωσε ότι ο Λανουά πρέπει να φύγει – Oι ξένοι ρέφερι αλλοιώνουν τη βαθμολογία
- «Οι 20άρες δεν μου λένε τίποτα» – Η on air αντίδραση της Ναταλίας Γερμανού σε μια ατάκα του πατέρα της από το 1995
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-128x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)



















![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)



![Ρωσία: Τρεις πλατφόρμες γεώτρησης χτυπήθηκαν από την Ουκρανία – Πόσο έχει πέσει η παραγωγή αργού της Μόσχας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/maria-lupan-hy97yy3e03A-unsplash-1-1-315x220.jpg)





















![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442