RT: Αναφορές στα ελληνοτουρκικά από το τηλεοπτικό δίκτυο της Ρωσίας
Πώς το Russia Today καταγράφει τις εντάσεις της χώρας μας με τους γείτονες
Στα ελληνοτουρκικά αναφέρεται το κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο της Ρωσίας, RT, το οποίο φιλοξενεί ένα από τα παραληρήματα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι φέρεται να ζήτησε στήριξη από την Ουάσινγκτον εν μέσω εντάσεων μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας, γράφει το RT, δίνοντας έμφαση στα όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Η αναφορά Ερντογάν
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Ενάντια σε ποιον; Κατά της Τουρκίας. Ό,τι κι αν κάνετε, εμείς θα συνεχίσουμε και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην Άγκυρα την Τρίτη.
Η απάντηση Μητσοτάκη
Η δήλωση αυτή ακολούθησε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα οποία ο Μητσοτάκης δήλωσε στο υπουργικό του συμβούλιο ότι είναι βέβαιος ότι η Ελλάδα έχει την υποστήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας, όπως αναφέρει το RT.
H συνάντηση του Πρωθυπουργού
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Στρατιωτικών Υποθέσεων, Άνταμ Σμιθ, παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ. Επισήμανε επίσης την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, με βάση και το δεύτερο Πρωτόκολλο Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA). Επιπλέον, τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την ακραία και κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της τουρκικής πλευράς, καθώς και για την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, η οποία είναι απαράδεκτη. Τόνισε, δε, ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας ή των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
Επανέλαβε ότι οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και στις αρχές της καλής γειτονίας και επαναβεβαίωσε την πάγια θέση της χώρας μας υπέρ της συνεννόησης και του διαλόγου με βάση το πλαίσιο αυτό.
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
- Θεσσαλονίκη: 38χρονος διέρρηξε 14 οχήματα μέσα σε λίγες ώρες
- Πρώτη κρούση για τον Τσάμπι Αλόνσο: Τον θέλει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρνείται να εξετάσει τον Γκόλια η αντιπολίτευση – «Ευτελισμός της διαδικασίας»
- Αισιόδοξος Αμερικανός πρέσβης για Γροιλανδία – Βλέπει τη κρίση σαν ευκαιρία για ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)




















![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442