Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν προς Ελλάδα: Ότι και να κάνετε είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε

Ερντογάν προς Ελλάδα: Ότι και να κάνετε είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Απέναντι σε ποιον; Εναντίον της Τουρκίας» ανέφερε ο Ερντογάν

Μία ακόμα ευκαιρία να επιτεθεί στην Ελλάδα, αυτή τη φορά μιλώντας σε εκδήλωση, βρήκε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Προειδοποιώντας μάλιστα ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να απαντήσει στην Ελλάδα, ανά πάσα στιγμή.

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Απέναντι σε ποιον; Εναντίον της Τουρκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού. Για να συμπληρώσει «ό,τι κι αν κάνετε, θα κάνουμε πάντα, ό,τι χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε».

Διαβάστε επίσης: Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Τι πραγματικά επιδιώκει ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεταναστευτικό, κατηγορώντας για μία ακόμα φορά την Ελλάδα ότι πνίγει ανθρώπους στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο κι ο κόσμος δε βγάζει άχνα. «Παρακολουθούμε πώς τα ελληνικά πλοία πνίγουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Βγάζει άχνα ο κόσμος;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος την ίδια στιγμή στην εικόνα της Τουρκίας υποστήριξε ότι όταν κάποιος μιλά για τη χώρα του σκέφτεται «μια χώρα χώρα που ξεχωρίζει για την οικονομία, για την άμυνα, για τις στρατιωτικές της ικανότητες, καθώς για τη στάση της απέναντι σε ανθρωπιστικές κρίσεις».

Συνάντηση Μητσοτάκη με αμερικανούς βουλευτές

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με διακομματική αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Στρατιωτικών Υποθέσεων, Άνταμ Σμιθ, παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ. Επισήμανε επίσης την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, με βάση και το δεύτερο Πρωτόκολλο Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA). Επιπλέον, τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την ακραία και κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της τουρκικής πλευράς, καθώς και για την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, η οποία είναι απαράδεκτη. Τόνισε, δε, ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας ή των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Επανέλαβε ότι οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και στις αρχές της καλής γειτονίας και επαναβεβαίωσε την πάγια θέση της χώρας μας υπέρ της συνεννόησης και του διαλόγου με βάση το πλαίσιο αυτό.

Στο τραπέζι και πάλι οι χάρτες

Συνάντηση με την αντιπροσωπεία των αμερικανών βουλευτών είχε και ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος και εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία, για να ενημερώσει για τις εξελίξεις της τουρκικής προκλητικότητας και στο πεδίο της Λιβύης. Ο ΥΠΕΞ δεν παρέλειψε να δείξει και τους χάρτες της τουρκικής προκλητικότητας που έχουν γίνει εργαλείο της ελληνικής διπλωματίας, προκειμένου εταίροι και σύμμαχοι να κατανοούν το μέγεθος του προβλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως τονίζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι η Αθήνα ενημερώνει διαρκώς για τις εξελίξεις στο πεδί0 των τουρκικών προκλήσεων συμμάχους και εταίρους. Ενώ την ίδια στιγμή υπογραμμίζει ότι δεν είναι η ελληνική πλευρά αυτή που αρνείται το διάλογο, αλλά η Τουρκία εκείνη που επιλέγει να κρατά σφραγισμένους τους διαύλους επικοινωνίας. Με την Αθήνα να θέτει ως μοναδικό όρο για οποιαδήποτε συνάντηση ο διάλογος να γίνεται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024