Η Εσπανιόλ έβαλε δύσκολα στη Σεβίλλη, αλλά οι Ανδαλουσιανοί επικράτησαν με 3-2 στη Βαρκελώνη για την 5η αγωνιστική της La Liga, πετυχαίνοντας την πρώτη τους νίκη στη φετινή σεζόν.
Παρότι έκανε τα εύκολα δύσκολα (προηγήθηκε 3-0 στο 45΄) η Σεβίλληέφυγε νικήτρια από την Βαρκελώνη με 3-2 επί της Εσπανιόλ, πανηγυρίζοντας το πρώτο της «τρίποντο» στη La Liga μετά από 3 ήττες και μία ισοπαλία στα πρώτα 4 ματς της σεζόν.
Επεισοδιακό ήταν στο φινάλε το παιχνίδι, με τον Λαμέλα να βλέπει την δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 84΄ και να αφήνει με 10 παίκτες τους Ανδαλουσιάνους, ενώ στο ίδιο λεπτό αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και ο τεχνικός των φιλοξενούμενων Ζουλιέν Λοπετέγκι για διαμαρτυρία προς τους διαιτητές.
Η Σεβίλη, η οποία προερχόταν από το 0-3 με την Μπαρτσελόνακαι το 0-4 από τη Σίτι στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League φάνηκε ότι θα είχε εύκολο απόγευμα στο RCDE Στάντιουμ, καθώς προηγήθηκε με 3-0 στο 45ο λεπτό.
Οι Καταλανοί, όμως, μείωσαν πριν το κλείσιμο του ημιχρόνου κι ακόμη περισσότερο με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα και πίεσαν πολύ στη συνέχεια για την ισοφάριση, που τελικά δεν ήρθε.
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.