Ολυμπιακός – ΑΕΣΧ Πυλαίας 30-24: Στο κόκκινα η πρώτη κούπα της χρονιάς
Την κατάκτηση του Super Cup στο Χάντμπολ πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε της ΑΕΣΧ Πυλαίας με σκορ 30-24 στον μεγάλο τελικό και πήρε το τρόπαιο.
Η πρώτη κούπα της σεζόν βρήκε… λιμάνι, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με σκορ 30-24 της ΑΕΣΧ Πυλαίας και στον τελικό του Super Cup και κατακτά το τρόπαιο.
Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του, και από την στιγμή που πέρασαν μπροστά στο σκορ στις αρχές του πρώτου μέρους δεν κοίταξαν ποτέ πίσω τους, κρατώντας μια διαφορά ασφαλείας και φτάνοντας έτσι σε μια ουσιαστικά άνετη νίκη.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Πυλαία να είναι εκείνη που είχε ένα ισχνό προβάδισμα, καθώς μπόρεσε να προηγηθεί πρώτη.
Όμως ο Ολυμπιακός έμενε κοντά στο σκορ και ισοφάριζε σε αρκετές περιπτώσεις, ωστόσο δεν είχε βρει την ευκαιρία για να πάρει εκείνος κεφάλι στο σκορ. Όλα αυτά μέχρι το 4-4, από εκεί και πέρα οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν χαρακτήρα και με τρία συνεχόμενα τέρματα έφτασαν στο 7-4.
Η απάντηση της Πυλαίας δεν άργησε να έρθει φέρνοντας το ματς στα ίσα και το 10-10. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες πήραν εκ νέου τα ηνία της αναμέτρησης καταφέροντας να χτίσουν ξανά μια μικρή διαφορά. Έτσι μπόρεσαν να πάνε στο ημιχρόνο μπροστά με τον πίνακα να δείχνει το 16-12.
Στο δεύτερο μέρος, η Πυλαία ξεκίνησε καλύτερα, βρίσκοντας τον τρόπο να πλησιάσει στο σκορ και να φτάσει στο -1 σε κάποια στιγμή του αγώνα (20-19). Ο Ολυμπιακός όμως δεν έχασε τη συγκέντρωσή του και με ένα καλό σερί μπόρεσε εκ νέου να αυξήσει τη διαφορά.
Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια, αφού οι Πειραιώτες διαχειρίστηκαν εξαιρετικά τον εναπομείναντα χρόνο και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο, φτάνοντας έτσι στο τελικό 30-24, το οποίο φυσικά τους έδωσε και την πρώτη κούπα της σεζόν.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Ρεάλ Μαδρίτης κρατούσε τη νίκη στα χέρια της κόντρα στην Μπέτις, όμως ο Έκτορ Μπεγερίν ισοφάρισε στο 94' (1-1) και «ψαλίδισε» ακόμη περισσότερο τις ελπίδες τις «βασίλισσας» για το πρωτάθλημα
Σαρωτική η Νότιγχαμ στο εκτός έδρας ματς με τη Σάντερλαντ, καθώς επιβλήθηκε με 5-0. Με τέσσερα γκολ σε 20' στο πρώτο ημίχρονο, έκανε μεγάλο βήμα παραμονής . Στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη.
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΟ με οδηγίες προς τους οπαδούς ΠΑΟΚ και ΟΦΗ που θα πάνε στον Βόλο να παρακολουθήσουν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson στο Πανθεσσαλικό Στάδιο
Η Κάρλα Βίτι μετά από 28 χρόνια ως φροντίστρια των Go Ahead Eagles, βγήκε στη σύνταξη και οι οπαδοί της ολλανδικής ομάδας την έκαναν πανό και κορεό, υπενθυμίζοντας πως το ποδόσφαιρο θα είναι πάντα συνυφασμένο με έννοιες όπως πίστη, αφοσίωση, αγάπη, αυταπάρνηση.