Μετά τις φωτιές έρχεται καύσωνας: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τη θερμή εισβολή
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει σήμερα στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς
Αντιμέτωποι με ένα κύμα καύσωνα θα έρθουν οι κάτοικοι της Ελλάδας τις επόμενες ημέρες, καθώς από αύριο ο υδράργυρος θα τραβήξει την… ανηφόρα φτάνοντας ή ξεπερνώντας σε κάποιες περιοχές τους 40 βαθμούς.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα Πέμπτη οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημέρας έως 8 μποφόρ.
- Διαβάστε επίσης: Καύσωνας: Αρχίζουν τα 40άρια στην Ελλάδα – Οι τρεις δύσκολες μέρες
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 34 με 35, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ανατολικά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, και στο Ιόνιο τοπικά 6 στρεφόμενοι τις απογευματινές ώρες σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και στα ηπειρωτικά κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στη Κρήτη κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στα βόρεια έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός μέχρι και την Κυριακή
Για αύριο Παρασκευή, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος .
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τις θερμές ώρες της ημέρας έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 35 με 36, ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.
Το σαββατοκύριακο, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές και τα νησιά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
- «Χειρουργείο» του Νορβηγού Σάγκι υπέρ της ΑΕΚ (vid)
- Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Ηρακλείου για τους αστέγους εν όψει ψύχους
- Πότε αλλάζει ο τρόπος πληρωμής ενοικίων – Τι θα ισχύει
- Η Πάμελα Άντερσον αντλεί έμπνευση από τις παλιές κωμωδίες και την Ζαν Μορό
- Το δύσκολο «παζάρι» για την ΚΑΠ
- Στριμωγμένος στην «γωνία του ρινγκ» ο Τόμας Φρανκ
- LIVE: Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός
- Αλεξανδρούπολη: Συγκλονιστικές εικόνες σε καφετέρια από το σαρωτικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Βίντεο ντοκουμέντο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)












































![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)






![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)




![Ρωσία: Τρεις πλατφόρμες γεώτρησης χτυπήθηκαν από την Ουκρανία – Πόσο έχει πέσει η παραγωγή αργού της Μόσχας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/maria-lupan-hy97yy3e03A-unsplash-1-1-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442