Το «δίδυμο» αδελφάκι της Κύπρου βρίσκεται στην Ελλάδα – Το πανέμορφο νησί με την άγρια ομορφιά
Δείτε το εκπληκτικό βίντεο...
Οι θάλασσες της Ελλάδας είναι γεμάτες νησιά, βράχους και βραχονησίδες, τα περισσότερα από τα οποία είναι ακατοίκητα και διαθέτουν άγρια ομορφιά.
Ένα από αυτά, όπως θα δείτε στο βίντεο, μοιάζει με την Κύπρο, σαν «δίδυμο» αδελφάκι της!
Πρόκειται για μια νησίδα στο νότιο Ευβοϊκό, στα Σκορπονέρια της Βοιωτίας, η οποία κερδίζει τις εντυπώσεις. Το περίφημο Γλαρονήσι ή Γάτζα θυμίζει πολύ στο σχήμα του την Κύπρο, τόσο μάλιστα που θεωρείται ως… το δίδυμο αδελφάκι της!
Συγκεκριμένα, ο όρμος του Σκροπονερίου είναι η πρόσβαση του Δήμου Ορχομενού στη θάλασσα, στον βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, και απέχει 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ακραιφνίου και 88 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Στην είσοδο του όρμου υπάρχει το Γλαρονήσι, γνωστό στην αρχαιότηταως «φωκών όρμος».
Διαθέτει υπέροχη φυσική ομορφιά και παρθένες παραλίες, ενώ η πτήση που έκανε το haanity πάνω από τη νησίδα είναι μαγευτική!
Δείτε το βίντεο
- Η ανεργία στην ευρωζώνη πέφτει απροσδόκητα σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα
- Απότομη άνοδος των τιμών στα λιπάσματα – Κίνδυνος για ελλείψεις στα τρόφιμα αν συνεχιστεί ο πόλεμος στο Ιράν
- Στήριξη στην Κύπρο και καμία εμπλοκή στον πόλεμο ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιράν ζητεί η αντιπολίτευση
- Η επένδυση του KSI στη Ντάγκεναμ & Ρέντμπριτζ δεν είναι απλώς ένα διαφημιστικό κόλπο
- Μουρτζούκου: Η έκθεση των ψυχιάτρων – Είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών της
- Ρωσία και Λευκορωσία με τη σημαία τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2026
- ΒΗΜΑ: Έρχεται την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Έφτιαξαν… σοκολατένιο μέλι με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442