Ένας Γάλλος κέρδισε σήμερα έναν διεθνή διαγωνισμό ταχυφαγίας για λάτρεις της πάπιας, καταβροχθίζοντας 930 γραμμάρια κρέατος σε διάστημα μόλις 5 λεπτών!
«Προετοιμασία στο σπίτι δεν υπάρχει! Είναι απολύτως φυσιολογικό, έρχομαι ως τουρίστας και συμμετέχω στον διαγωνισμό», λέει ο 60χρονος Μπερνάρ Λασμπά, μετά την κατάκτηση του 11ου τίτλου του σε αυτόν τον διαγωνισμό.
Αυτό το ασυνήθιστο «παγκόσμιο πρωτάθλημα», που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1982 και στο οποίο συμμετείχαν σήμερα 13 διαγωνιζόμενοι, διεξάγεται κάθε χρόνο στην κοινότητα Σαραμόν της νοτιοδυτικής Γαλλίας, με εξαίρεση τα προηγούμενα δύο χρόνια που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των περιορισμών κατά της πανδημίας Covid-19.
Στους διαγωνιζόμενους προσφέρεται ένα κιλό στήθος πάπιας, ψημένο στη σχάρα, το οποίο πρέπει να φάνε μέσα σε πέντε λεπτά – με πλαστικά μαχαιροπίρουνα, για μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Πάντως, ο βαθμός δυσκολίας σήμερα ήταν μεγαλύτερος λόγω της ζέστης, αφού ο υδράργυρος ξεπερνούσε τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Ο Μπερνάρ Λασμπά μοιράστηκε το τρόπαιο με τον μεγαλύτερο σε ηλικία διαγωνιζόμενο, έναν 97χρονο που κατάφερε να φάει 350 γραμμάρια σε πέντε λεπτά.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας