Γιανίκ Σίνερ – Στέφανος Τσιτσιπάς 0-2: Θριαμβευτική πρόκριση του Στέφανου στα ημιτελικά του Rome Masters (vids)
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ του Γιανίκ Σίνερ και πήρε μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Rome Masters όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (14/5, 15:30).
Ο Έλληνας τενίστας (No.4 στην παγκόσμια κατάταξη) πήρε σπουδαία νίκη με 2-0 σετ (7-6, 6-2) κόντρα στον Γιανίκ Σίνερ (No.10 στην παγκόσμια κατάταξη) μετά από μια συγκλονιστική μάχη 2 ωρών και 26 λεπτών.
Πλέον, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (No. 3 στην παγκόσμια κατάταξη) στα ημιτελικά του Rome Masters το Σάββατο (14/5) στις 15:30.
Ο Έλληνας τενίστας ξεκίνησε πολύ δυνατά, έκανε το μπρέικ (0-2) και μετά από ένα γκέιμ που κράτησε 14,5 λεπτά, λύγισε τον Ιταλό και έφτασε στο 0-3. Ο Σίνερ απάντησε με μπρέικ (2-3) και έφερε το ματς στα ίσα (3-3).
Ο Τσιτσιπάς πέρασε μπροστά (3-4, 4-5), αλλά και πάλι ο Ιταλός ισόρροπησε την κατάσταση, κάνοντας το 5-5. Με δύο σερί άσους, ο Στέφανος έκανε το 6-5, ο Σίνερ έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί, μετά από μια σπουδαία μάχη, ο Στέφανος έφτασε στο 7-5 και κατέκτησε το 1ο σετ (6-7).
Ο Τσιτσιπάς έκανε φοβερή εκκίνηση και στο 2ο σετ και παρότι βρέθηκε πίσω με 1-0, έκανε την ανατροπή με μπρέικ και πήρε το προβάδισμα (1-3). Η συνέχεια ανήκε πλήρως στον Στέφανο, ο οποίος κυριάρχησε στο court, έκανε νέο μπρέικ (2-5) και έφτασε στη νίκη με 6-2.
Να σημειωθεί πως πριν το match point του Τσιτσιπά, υπήρξε διακοπή αρκετών λεπτών, καθώς ένας άνδρας κατέρρευσε στις κερκίδες λόγω της ζέστης.
Οι άνθρωποι με ουσιαστικές φιλίες ζουν περισσότερο και έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα
Σύμφωνα με νέα μελέτη, μικρές αλλαγές στην καθημερινή κίνηση, όπως το πιο γρήγορο περπάτημα ή το ανέβασμα από τις σκάλες, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών