Βαλκάνια: Ο Βούτσιτς είναι ο «μικρός Πούτιν» και ο Κούρτι ο «βαλκάνιος Χίτλερ»
Σκληρούς χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν Σερβία και Κοσσυφοπέδιο για τους ηγέτες τους, σε μια περίοδο έντασης των μεταξύ τους σχέσεων αλλά και γενικότερα στα Βαλκάνια και την ανατολική Ευρώπη.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Νίκολα Σελάκοβιτς, δήλωσε ότι η πολιτική του σέρβου προέδρου Αλεξάντερ Βούτσιτς βασίζεται στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή και ότι ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Αλμπιν Κούρτι κατευθύνει προκλήσεις και αστάθεια, ανέφερε το σερβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tanjug.
Πούτιν και Χίτλερ…
Σχολιάζοντας τη δήλωση Κούρτι ότι «ο Βούτσιτς είναι ο μικρός Πούτιν», ο Σελάκοβιτς είπε ότι «ο Κούρτι είναι ένας μικρός βαλκάνιος Χίτλερ» που λέει ψέματα και βλέπει τα πράγματα όπως θα ήθελε να φαίνονται.
Ο πρόεδρος Βούτσιτς έχει ξεκινήσει πρωτοβουλίες όπως τα Ανοιχτά Βαλκάνια και ο Κούρτι ζήτησε μια Μεγάλη Αλβανία, ένα έργο που υπήρχε επί Χίτλερ.
Ο Βούτσιτς έχει ξεκινήσει μια σειρά από έργα υποδομής στην περιοχή. Στόχος τους είναι να συνδέσουν τις περιφερειακές πρωτεύουσες.
Τα προβλήματα και οι λύσεις τους
«Οταν συνδέεστε καλύτερα σε υποδομές, τότε θα συνδεθείτε καλύτερα οικονομικά, και όταν συνδέεστε καλύτερα οικονομικά, τότε είναι πιο εύκολο να λύσετε άλυτα πολιτικά προβλήματα», είπε ο Σελάκοβιτς στο Pink TV.
Τόνισε ότι ο Κούρτι, από την άλλη, κάνει ό,τι μπορεί για να εμποδίσει την ελεύθερη κυκλοφορία και υπενθύμισε το κλείσιμο των συνοριακών διελεύσεων και την ανάπτυξη ειδικών αστυνομικών δυνάμεων στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.
Πηγή: dnes.bg, echedoros-a.gr
- Νιουκάστλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Ο Μαρμούς «έστειλε» τους «Πολίτες» στους «8» του FA Cup
- Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 0-1: «Διπλό» τίτλου για τη «Μπάρτσα» με οδηγό τον Γιαμάλ
- Τζόρτζια Μελόνι: Η Ιταλία αναπτύσσει φρεγάτα στην Κύπρο
- Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: 5 γυναίκες που σημάδεψαν την ιστορία
- Εορτολόγιο 8 Μαρτίου: Ποιοι έχουν γιορτή σήμερα
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]
- Ευρώπη: Ο Τσίπρας έβαλε το δίλημμα: Με τον Μερτς ή με τον Σάντσεθ
- Σάκκαρη – Τάγκερ 2-0: Άνετη πρόκριση για τη Μαρία στους «32» του Indian Wells
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442