Οι «μη φιλικές χώρες» έχουν καθυστερήσει πληρωμές που αφορούν την ενέργεια, δήλωσε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία χρειάζεται στενότερους δεσμούς με «προβλέψιμους εταίρους».
Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε την Ευρώπη ότι αποσταθεροποιεί την αγορά ενέργεια, με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.
Θα ανακατευθύνει την ενέργεια προς τα ανατολικά
Επεσήμανε, δε, ότι η Ρωσία θα ανακατευθύνει την ενέργειά της προς τα ανατολικά, καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό αέριο.
«Οι χώρες της Ε.Ε. μιλούν για διακοπή του ενεργειακού εφοδιασμού από τη Ρωσία, αύξηση των τιμών και αποσταθεροποίηση της αγοράς», είπε ο κ. Πούτιν.
«Μη φιλικές χώρες παραδέχονται ότι δεν μπορούν χωρίς ρωσικούς ενεργειακούς πόρους», συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Σημείωσε εξάλλου ότι η Ρωσία χρειάζεται να ξεκινήσει την κατασκευή υποδομών για εξαγωγές ενέργειας στην Ανατολή.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.