Κρεμασμένος Κατελάν από θηλιά σε τουαλέτα του Μιλάνου
Η εγκατάσταση θα παραμείνει στο εκθεσιακό χώρο της αίθουσας τέχνης Massimo De Carlo έως τον Ιούνιο.
Εδώ και λίγες μέρες, μια «αυτοπροσωπογραφία» του μονίμως αμφιλεγόμενου γλύπτη και περφόρμερ Maurizio Cattelan – γνωστού μας από την μπανάνα – κρέμεται από το ταβάνι της μιλανέζικης αίθουσας τέχνης Massimo De Carlo.
Στο έργο «YOU», στο οποίο ο Cattelan καταπιάνεται με το θέμα του θανάτου, απεικονίζεται ο καλλιτέχνης να κρέμεται από μια θηλιά σε μια χλιδάτη με πράσινο μάρμαρο τουαλέτα, ενώ κρατά στο χέρι του ένα μπουκέτο λουλούδια.
View this post on Instagram
Λέγεται ότι το έργο αντικατοπτρίζει «αγάπη, τρυφερότητα, ισχύ, απώλεια και ήττα». Καθώς οι επισκέπτες περιφέρονται μέσα στην αίθουσα τέχνης, ανακαλύπτουν σταδιακά το κρεμασμένο γλυπτό από απόσταση. Μπαίνει ήσυχα στο οπτικό τους πεδίο πέρα από μια σειρά ανοιχτά κατώφλια, προσκαλώντας τον επιφυλακτικό θεατή να πλησιάσει.
Ο Cattelan κρέμασε την «αυτοπροσωπογραφία» του στον εκθεσιακό χώρο της γκαλερί στην Casa Corbellini-Wassermann και η γκαλερί περιγράφει την εγκατάσταση: «Το «YOU» είναι μια παραίσθηση, μια ταυτόχρονη εικόνα ελέγχου και αποτυχίας. Μια γενναιόδωρη χειρονομία καλωσορίσματος ή ένας λυπηρός και αναπόφευκτος αποχαιρετισμός. Το «YOU» εξερευνά τον ρόλο του ατόμου στον συλλογικό κόσμο: μια παραδοχή παράδοσης ή ίσως, μια επιβεβαίωση καλοσύνης. Αυτή η νέα παρέμβαση από τον Maurizio Cattelan βεβαιώνει τον θάνατο των μεγάλων δυνάμεων, ενώ ενσταλάζει νέα ενέργεια στη δύναμη του ατόμου. Παρά το ότι προσπαθεί να δημιουργήσει μια απόσταση μεταξύ του έργου και του θεατή, το «YOU» του Maurizio Cattelan στα σίγουρα έχει να κάνει με όλους εμάς».
Η εγκατάσταση θα παραμείνει στο εκθεσιακό χώρο της αίθουσας τέχνης Massimo De Carlo ( https://www.instagram.com/explore/tags/massimodecarlo/ ) έως τον Ιούνιο.
- Κυβέρνηση «Φραπέδων»: Το πραγματικό πρόβλημα είναι το δικαίωμα σιωπής που επικαλείται η Νέα Δημοκρατία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φοινικούντα: «Δέχομαι απειλές», λέει η ανιψιά του ιδιοκτήτη – Απολογούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες
- Lemmy lives: Μια επική συναυλία – πάρτι αφιερωμένη στο icon του hard rock και της αλητείας
- Απείθαρχοι; Αλαζόνες; Τεμπέληδες; Η Γενιά Z αντιμετωπίζει ένα γνώριμο κύμα κριτικής στον χώρο εργασίας
- Εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης της Παρασκευής Τυχεροπούλου στην εκδικητική συμπεριφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Ποιες μεταβιβάσεις ακίνητων βρίσκονται στο μικροσκόπιο της εφορίας
- Μπορεί η κηπουρική να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442