Δημοσκόπηση: Στο 9,6% η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ
Η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί προβάδισμα 9,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Σε ένα σκηνικό αβεβαιότητας τόσο λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία όσο και στις σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική ζωή, η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί προβάδισμα 9,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της GPO για το powergame.gr.
Συγκεκριμένα:
- Η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει το 31,8% των προτιμήσεων (έναντι 31,2% τον περασμένο Ιανουάριο).
- Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 22,2% (22% τον Ιανουάριο).
- Το ΚΙΝΑΛ εμφανίζει μια οριακή κάμψη με 13,8% (14,4%).
- Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5% (6,2%), η Ελληνική Λύση με 4,1% (3,9%) το ΜΕΡΑ 25 με 2,3% (3%), οι Έλληνες για την Πατρίδα με 1,7% (1,7%). Άλλο κόμμα επιλέγει το 3,1% των ερωτηθέντων (3,9%), λευκό ή άκυρο το 1,7% (1,2%), ενώ επιθυμία να μην ψηφίσει εκφράζει το 2,4% (2,1%). Μικρή άνοδο εμφανίζει το ποσοστό των αναποφάσιστων με 11,4% (10,4% τον περασμένο Ιανουάριο).

Άλλο κόμμα επιλέγει το 3,1% των ερωτηθέντων (3,9%), λευκό ή άκυρο το 1,7% (1,2%), ενώ επιθυμία να μην ψηφίσει εκφράζει το 2,4% (2,1%). Μικρή άνοδο εμφανίζει το ποσοστό των αναποφάσιστων με 11,4% (10,4% τον περασμένο Ιανουάριο).
Η καταγραφή των ποσοστών των κομμάτων στη δημοσκόπηση γίνεται με τη διευκρίνιση ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Εξίσου ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στο ερώτημα, εάν η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου που η ίδια είχε ψηφίσει στην αρχή της θητείας της, ώστε το μπόνους εδρών για το πρώτο κόμμα να ανέβει από 40 σε 50 έδρες.

H επιφύλαξη της κοινής γνώμης για την αλλαγή καταγράφεται σαφώς, καθώς το 55,6% των ερωτηθέντων εκφράζουν αρνητική γνώμη ενώ το 29,4% θεωρεί ότι πρέπει να γίνει η αναθεώρηση του εκλογικού νόμου.
Αξιολόγηση υπουργών
Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση των υπουργών υπάρχουν ορισμένες ενδιαφέρουσες διαβαθμίσεις. Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, εξακολουθεί να διατηρεί υψηλά ποσοστά θετικών γνωμών (74,5%). Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης είναι στη δεύτερη θέση με το 59% των θετικών γνωμών. Ακολουθούν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος με 48,2%, ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας με 42,8%, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης με 39,5%. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης με 39,3%.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου 2022, σε σχεδιασμένο δείγμα 1.000 ατόμων, 17 ετών και άνω. Η συλλογή στοιχείων έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, με γραπτό δομημένο ερωτηματολόγιο. Μέγιστο στατιστικό σφάλμα της μέτρησης είναι το 2.9% .
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
- Μετά τη Λίβερπουλ την…πάτησε και η Μάντσεστερ Σίτι (0-0) – Χωρίς γκολ και η Τότεναμ (0-0)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]
- «Καθοδόν για τη Μακάμπι ο Ταϊρίκ Τζόουνς», αναφέρουν στο Ισράηλ
- Πετρέλαιο: Η μεγαλύτερη βουτιά από την πανδημία και το σενάριο των 50 δολ.
- Χάρτης της IQAir δείχνει κάκιστη ποιότητα αέρα στην Αθήνα – Τα τζάκια… πήραν φωτιά
- Η UEFA συμπεριέλαβε το γκολ του Ζέλσον με την Αϊντχόφεν στα κορυφαία του Champions League για το 2025! (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)











![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-128x85.jpg)













































![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442