Ερντογάν: Ζήτησε 40 F-16 από τις ΗΠΑ – Τι απάντησε ο Μπάιντεν
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Τουρκία επιδιώκει να αναθερμάνει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ
Η συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Αττάλεια της Τουρκίας, αν και δεν έφερε επί της ουσίας αποτελέσματα, θεωρείται μεγάλη διπλωματική επιτυχία από τον Ερντογάν που είχε συνομιλία με τον Τζο Μπάιντεν για τις εξελίξεις.
Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο διήρκησε 45 λεπτά με τον Ερντογάν να χαρακτηρίζει «διπλωματική επιτυχία» τη συνάντηση Λαβρόφ – Κουλέμπα και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό πως η χώρα του μπορεί και συνομιλεί τόσο με τη Μόσχα όσο και με το Κίεβο.
Τι θα γίνει με το εμπάργκο στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας
Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να άρει το εμπάργκο στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας και να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την αγορά 40 μαχητικών F-16 και των εκσυγχρονισμό των υπολοίπων.
Δεν έχει γίνει γνωστό τι του απάντησε ο Μπάιντεν σε αυτό το αίτημα. Ο Αμερικανός πρόεδρος, είπε πάντως ότι εκτιμά τις διπλωματικές προσπάθειες της Τουρκίας και πρόσθεσε πως επιθυμεί να ενισχυθούν οι σχέσεις Ουάσιγκτον – Άγκυρας.
- Ο εμφύλιος στο Σουδάν συμπλήρωσε 1000 ημέρες από την έναρξή του – Νέα εξοπλιστικό
- Ισημερινός: Βρήκαν 5 ανθρώπινα κεφάλια να κρέμονται σε τουριστική παραλία
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)



























![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)


![Ρωσία: Τρεις πλατφόρμες γεώτρησης χτυπήθηκαν από την Ουκρανία – Πόσο έχει πέσει η παραγωγή αργού της Μόσχας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/maria-lupan-hy97yy3e03A-unsplash-1-1-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442