Πολύ άσχημα νέα για την Αταλάντα! Λίγες μέρες πριν τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό για το Europa League (17-24/2) τραυματίστηκε ξανά ο Ντουβάν Ζαπάτα.
Ο Κολομβιανός άσος πραγματοποίησε την επιστροφή του, ύστερα από τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε, στο ματς με την Κάλιαρι για την 24η αγωνιστική της Serie A, όμως μετά από μόλις 13 λεπτά τέθηκε ξανά νοκ άουτ.
Ο 30χρονος επιθετικός, ο οποίος τη φετινή σεζόν έχει καταγράψει 23 συμμετοχές με τη φανέλα της ιταλικής ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας 12 γκολ και 7 ασίστ, είχε χάσει με μυϊκό πρόβλημα όλα τα παιχνίδια του Ιανουαρίου και πλέον μένει να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος του νέου τραυματισμού του.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Πρωταθλήτρια χειμώνα με εμφατικό τρόπο η Άρσεναλ, συνέτριψε με 4-1 την Άστον Βίλα στο υποτιθέμενο ντέρμπι κορυφής. Οδυνηρό 1-1 η Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην ουραγό, Γουλβς και μάλιστα εντός.
Η Βαλένθια επικράτησε της Παρτίζαν με 86-73, παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Ταϊρίκ Τζόουνς, που το τελευταίο διάστημα συνδέεται με τον Ολυμπιακό – Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τη Μονακό του Σπανούλη επί της Μπαρτσελόνα (74-90).
Η Ζαλγκίρις έριξε τη βόμβα της 19ης αγωνιστικής στη Euroleague, καθώς επικράτησε με 93-80 της Χάποελ στο Τελ Αβίβ! – Η Βιλερμπάν ήταν ανώτερη και «λύγισε» την Παρί με 89-86.